Medarbejdere

 

 

kent-og-birgit-karlsen-ejere-af brande-hundepension-brande-internat 

Indehavere og  ansvarshavende: Birgit og Kent Karlsen

Kent er oprindelig håndværker og mureruddannet. Kent har boet og levet sit liv med Mosegaardens Hunde- og Kattepension, Brande Dyrecenter, Brande Internat for Dyrenes Beskyttelse Sønderkærvej 11 Uhre, 7330 Brande siden starten i 1986.

Birgit er oprindelig sygeplejerske og sundhedsplejerske. Birgit har ligeledes boet og levet sit liv på Mosegaardens katte- og Hundecenter, Brande Dyrepension, Dyrenes Beskyttelses Internat i Brande siden 1986.

læs evt mere under vores historie..

personalegruppe2017- i str 1224 til vores egen hjemmeside

Voksne Dyrepassere, medarbejdere og stedfortrædere På Brande Hundepension: 

Fælles for os på Mosegaardens Katte- og Hundepension, Brande Dyrepension og Internat for Dyrenes Beskyttelse er, at vi regelmæssigt og fortløbende deltager i relevante undervisningsforløb og kurser bl.a. i Dyrenes Beskyttelses regi omhandlende dyreadfærd og dyrevelfærd, motivation og drivkraft, stimulation og aktivering, racer og dyrearters forskellighed, symptomer og sygdomme, forebyggelse og behandling.

I kraft af, at vi er denne faste gruppe voksne lykkes det for os, at have åbent for hunde, katte eller andre familiedyr som har brug for et ferieophold på Brande dyrepension 365 dage om året. Ikke mindre væsentligt bevirker det, at vi har døgnbemanding på  Mosegaard, idet det faste personale flytter ind i privaten hvis Kent og Birgit drager hjemmefra en gang imellem på kurser eller en lille ferie i en rolig periode:)

Mosegaardens Hundepension har egen dyrlæge og  dyrlægeklinik:

 

helene-outrup-bech-dyrlaege-brande-hundepension-og-dyreinternat Palle-Bech-dyrlæge-Brande-internats-dyrlægeklinik-indehaver-klovborg-dyrelægeklinik

Dyrlægerne Helene O. Bech og Palle Bech har siden april 2013 været ansat  til at have deres faste gang iblandt os på Mosegaardens nyetablerede dyrlægeklinik - En  betryggelse for dyreejer og os. Samtidig varetager  de dyrlægeopgaverne, vi har som Brande Internat for Dyrenes Beskyttelse og selvfølgelig også såfremt en af vores pensionsdyr måtte have behov, med mindre ejer ønsker at vi bruger egen dyrlæge i  en sådanne situiation ( heldigvist yderst sjældent). De er desuden indehaverne af Klovborg Dyrlægeklinik.

 

 

Anne-veterinær-sygeplejerske-brande-hundepension-og- kattepension

Anne

Anne er Sygeplejerske og dyrepasser på Mosegaardens Hunde- og kattepension, er opvokset blandt dyr, hunde, katte, kaniner og brugt sin fritid i naturen og blandt dyrene og bl.a. gået på hundeskole med de hunde, som hun har været ung med.

 Hun har altid haft stor kærlighed til dyr og ønsket at arbejde med dyr i sit voksenliv og har bl.a. arbejdet på en vildpleje station under Dyrenes Beskyttelse, som hun stadig har kontakt til og hjælper i sin fritid.

Imidlertid har hun, i erkendelse af, at det ikke nem at få en uddannelse med dyr og efterfølgende være sikker på job, gennemført sin sygeplejerskeuddannelse og startede hos os 2 dage efter sin dimission, fordi muligheden bød sig. Hendes sygeplejefaglige uddannelse vil vi forstå at udnytte til bl.a. dyrlægeassistance på Brande Internats egen dyreklinik, de daglige observationer, i omsorgen, plejen og behandlingen af dyrene og til den daglige planlægning på Brande Internat og i hundepensionen.

Hun er flyttet hjemmefra og bor nu i kort afstand herfra, men  hunden er blevet hos hendes forældre. Anne har svært ved at undvære dyr i sit hjem, og derfor har hun og hendes kæreste startet deres egen lille familie ved at overtage 2 små,søde, voksne hunde,Basse og Laban, fra Brande Internat, som er meget glade for hinanden og vant til at bo sammen.

Anne tager  tingene stille og roligt, og som de kommer, og vinder derved både hundenes og kattenes og de besøgendes tillid, selv for de mest forsigtiges vedkommende. Hun har stor kærlighed til alle dyr, er tænksom og ser det som sin opgave at forstå det enkelte dyr og menneske, så hun kan gøre det bedst muligt for den enkelte.

 Gitte-dyrepasser-brande-hundepension-midtjylland-med-dansk-svensk-gaardhunden-king

Gitte

Gitte er Dyrepasser, hundelufter og katteklapper samt blæksprutte på Brande Dyrecenterer, opvokset på et lille landbrug på Fyn og har i hele sin opvækst levet blandt køer, grise, heste, høns, hunde og katte. Som voksen har hun lavet mange forskellige ting, men først i en voksen alder har hun fået muligheden for at kombinere sit arbejdsliv med sin glæde ved at være ude og at omgås dyr hos os på Brande Internat og Hundepension.

Fritiden bruger hun på at passe sin familie og de mange dyr hun har. Hun er stor fugle- og katteelsker og bor bl.a. sammen med 4 forkælede maincoons, en dværkvagtel, som hun har overtaget fra Brande Internat, mange undulater  hvoraf de fire kommer fra os på Brande Internat samt røde soseller . Desuden har hun overtaget en lille hvalp, ved navn Ziggi, som vi fik ind som en dyreværnssag sammen med sine søskende og deres mor.

Gitte startede oprindeligt i en måneds praktik, men hun blev glad for og synes det er spænnende at hjælpe dyrene hos os og vi blev rigtig glad for Gitte og hendes altid positive og glade humør, så hun blev hængende – Og det er vi glade for, for det der kendetegner hende har vi altid brug for: Humørspreder, grundig og arbejdsom, omhyggelig og omsorgsfuld er blot nogle af ordene. Samtidig bor hun blot ”et langt stenkast” fra Brande Hundepension og er altid fleksibel og klar til at stille op.

 Kamilla-Karlsen-hundepension-Brande

Kamilla

Kamilla er dyrepasser på Mosegaarden, og datter af huset og har været en del af ”livet på Mosegård” siden hun blev født.

Kamilla har fungeret som dyrepasser på lige fod med de andre voksne, som leder og periodisk stedfortræder for Kent og Birgit i 2 år efter hun blev student i 2009.

Hun er nu flyttet hjemmefra Brande Hundepension og er i færd med at uddanne sig til lærer.. Dog dækker hun sit behov for samvær med dyrene (og sin familie :)) og supplerer samtidig sin SU ved at hjælpe til med at passe dyrene i vores varetægt På Brande Dyrecenter  i de weekends, ferie- og helligdagsperioder, hun kan.

Kamilla har en lille langhåret gravhund på ca. 10 år, som oprindeligt kom ind som hittehund, da den var ca. 5 år med hvalpe i maven. Den bor hos Birgit og Kent, men nyder, når Kamilla kommer hjem på besøg eller for at hjælpe til i hundepensionen. I sin fritid er Kamilla naturmenneske og går bl.a. på jagt, men holder også af at fiske.

Hendes force er bl.a. at hun har et supergodt overblik og er rigtig dygtig til at "læse" både hundene og kattene og indrette sig efter det på en måde, så hunden eller katten får gode oplevelser.

 Ann-Pedersen-Hundepension-Brande

Ann

Ann er dyrepasser og blæksprutte på Brande Dyrecenter.Vi har haft glæden ved at have Ann i voksenpraktik På Brande Dyrepension i 3½ år, men vi synes ikke hun er nem at undvære, så nu har vi ansat hende som dyrepasser. 

Ann er oprindeligt  butiksuddannet. Derhjemme har Ann heste, to "forkælede" golden retrievere, hvoraf den ene "Sindy"er blevet overtaget fra Brande Internat, kat samt 2 søde kaniner, som hun også har overtaget fra Brande Internat. 

I sin fritid går Ann meget op i træning  af bl.a. heste, hvor hun hovedsagligt anvender positiv forstærkning. Ann er generelt meget interesseret i dyrevelfærd og nyder meget af at tage sig kærligt af andres dyr, så de får et sjovt  ferieophold på Mosegaardens Hunde- og Kattepension. Hun er rigtig god til at vinde alle dyrene for sig og er en gave at have iblandt os.

heidi-dyrepasser-hundelufter-katteklapper-mosegaardens-hundepension-og-kattepension

Heidi

Heidi er uddannet dyrepasser, har altid interesseret sig for og haft dyr omkring sig og kan slet ikke forestille sig sit liv uden dyr, hvis hun skal have det godt. 

Hun har arbejdet med dyr på forskellig vis og forskellige steder i mange år bl.a. i landbruget med grise og køer, i Zoologiske haver med alle typer og størrelser af vilde dyr som fugle, små gnavere og krybdyr, næsehorn og store kattedyr. Hun har slået sine folder bl.a. på Bornolm og Fyn, i Randers Regnskov og  i Aqua. Hun har bl.a. lært sig klikkertræning, som hun har brugt i samværet og træningen med dyrene.

Derhjemme har Heidi 2 spanske mynder, Gaia og Indye, som er efterkommere af en spansk gadehund, som Heidi overtog for snart mange år siden. Heidi har desuden været plejemor for Brande Internat til kattefamilier, til de var store nok til at undvære hinanden til fordel for deres blivende hjem. Det er på den måde hun og vi har lært hinanden at kende i første omgang.

Heidi har begge ben godt plantet i den jyske muld og tager tingene som de kommer, og hendes ro og afdæmpede måde at være på  kombineret med hendes indfølingsevne er med til, at hun er rigtig god til at vinde hundenes og kattenes tillid og kærlighed.

Hun har en bred faglig viden og stor praktisk erfaring med at observere og være sammen med dyr med en positiv tilgang,  og ønsker at være med til at give dyr, der måske har haft en hård start på livet en ny chance, samt og tage sig af Brande Dyrecenters dyr, så de får masser af gode oplevelser mens de er på Brande Hundepension og Kattepension.

 

Trine

Trine

Trine er uddannet dyrepasser i Zoologisk have, og har derfor en bred viden og erfaring indenfor mange forskellige dyr. Trine er i færd med at blive oplært i at varetage de fleste funktioner på Brande internat.I forbindelse med uddannelsen til dyrepasser, har Trine også arbejdet i en Zoologisk have i Sverige, samt deltaget i et dyreprojekt på Borneo, som ligeledes bestod af mange forskellige dyrearter. Trine har sidst arbejdet i Billund med pingviner.Trine har deltaget i adskellige klikkertrænings kurser, og har lavet et stort projekt omkring klikkertræning, heri indgik både en teoretisk del, og en praktisk del. Derudover har Trine arbejdet med positiv forstærkning og klikkertræning af flere forskellige dyrearter igennem mange år, og har dermed en god erfaring på dette område.

 

Nadia.

Nadia er uddannet dyrepasser i foråret 2013 i zoologisk have, og har dermed en bred viden og erfaring indenfor mange forskellige dyrearter. Hun kan varetage alle jobfunktioner på Brande Internat. Nadia har tidligere arbejdet i en dyrehandel, hvorfra hun har en bred viden omkring fodring, pasning og adfærd hos mange slags kæledyr. Nadia bor på et nedlagt landbrug, hvor hun drømmer om at blive selvforsynende med kød og grønt. Hun har flere slags husdyr, grise, høns og gæs, og vil gerne udvidde med flere dyr med tiden. Hun har en stor interesse for krybdyr, og det var derfor hendes hovedområde i zoologisk have og i dyrehandlen. Nadia har selv en fugleedderkop, og har tidligere haft mange krybdyr som slanger og firben. Derudover har hun også en lille hund, en pomeranian, som hun går til udstilling og træning med. Siden barnsben har dyr fyldt meget i Nadias liv, og hun er stolt af nu at arbejde på Mosegaardens hunde- og katte pension.  

Bettina

Bettina er i fleksjob, på Brande Internat for Dyrenes Beskyttelse og Mosegaardens Hunde- og Kattepension. Hun er efterhånden blevet et af stedets uunværlige blæksprutter – og varetager bl.a. opgaver omkring vores facebook og hjemmesider, hvilket det har vist sig , at hun har stor flair for. Bettina er uddannet kranio-sekral terapeut til dyr og bruger sin erfaring til bl.a. heste og hunde. Der har altid været dyr i hendes liv: Som barn og ung havde hun bl.a. kaniner, undulater, katte, hunde, ørkenrotter, marsvin og Chinchillaer.I sit voksne liv er engagementet for dyr også i spil, idet hun både har heste og familiens hund, som hun har gået til lydighedstræning og agility med. Desuden har hun som det sidste overtaget en missemor fra Brande Internat, efter at denne og hendes killinger havde været i familiepleje hos Bettina og hendes familie. Bettina har tidligere arbejdet indenfor pleje- og omsorg som SoSu Assistent og desuden med kontor- sagsbehandling både i kommunalt regi og i fængselsverdenen, hvor hendes evner for bl.a. omsorg, og pleje, observationer og behandling er blevet anvendt og udviklet. Egenskaber, som er absolut nødvendige og i høj kurs her på stedet både i forhold til dyrene, kollegaer og besøgende. Desuden får hun relevant erfaring i sit arbejde og oplæring på Brande Internat for Dyrenes Beskyttelse og Mosegaardens Hunde- og Kattepension samt fra de kurser og seminarer, hun er på i den forbindelse om bl.a. om hunde, katte, andre familiedyr og dyreværn. Bettina er, sammen med de øvrige, beskæftiget i det daglige omkring dyrenes behandling, pasning, pleje og aktivering og gør sig sine observation og vurderinger herfra. Hun betjener besøgende kunder og gæster, assisterer dyrlægerne og er med i opgaverne omkring bl.a praktikanter, oplæring af nyt personale og "Ung i JOB”.

Sofie

 

Sofie

tekst kommer

 cecilie bedre

Cecilie

Hun har altid haft hund hjemme. Cecilie interesserede sig for pleje, omsorg og træning, og kom derfor med tiden til at stå for disse ting omkring familiens hund. Cecilie har redet siden hun var lille, og som 12 årig fik hun sin egen pony.I dag har Cecilie sin egen hest og 2 katte.

Cecile er uddannet Jordbrugsteknolog med speciale i miljø og natur. Hun ville bla. gerne arbejde som naturvejleder eller ligende. Da det ikke var muligt at finde job, overvejede hun at tage uddannelsen som dyrepasser. Hun kunne desværrer se, at det også var et område, der var svært at få arbejde indenfor. Cecilie har altid haft stor løst til at arbejde med dyr, især kæledyr, derfor søgte hun job på Mosegaardens hunde- og kattepension. Cecile varetager alle arbejdsopgaver.

 

 

Rasmus medarbejder lys

Rasmus

Han er vokset op på et nedlagt landbrug i en lille landsby. Han har arbejdet rundt på forskellige gårde i nærheden med køer, grise og hyrdehunde.
Rasmus har altid haft dyr. Han har haft fugle, kanin, marsvin, hund, kat, akvarie med masser af fisk og terrarie med slange, øgler og andre krybdyr.
Han har taget grundforløbet som dyrepasser, og vil nu gerne arbejde med kæledyr.
Rasmus holder meget af alle dyr, og det at de er forskellige i deres adfærd, synes han er interessant og optager ham. Han er især betaget af krybdyr, som han også selv har haft en del af.
Rasmus bor for sig selv, sammen med sin hund Jack, der er en jack russel terrier. Han har haft den fra hvalp, og træner selv lydigheds træning med den. Han har også lavet en agilitybane i sin have hvor han træner agility med sin hund.

 

thit maria-ung-fritidsarbejder-hundelufterpå brande-hundepension-katteklapper-på-brande-katteinternat 113
Emily-Ung-i-job-mosegaardens -internat-for dyrenes-beskyttels-med-fritten-Fritz hundelufter-katteklapper-stinna-mosegaardens hundepension-ung-i-job ung-i-job-mosegaardens-hundepension-Kristine-katteklapper-hundelufter

hanne-ung-i-job-mosegaardens-hundepension-hundelufter-katteklapper Johan- pensionshunden- golden retriever- samson-hundeferiemosegaardens hundepension

Fritidsarbejdere: Lige nu er det Tilde, Stig, Thit, Isabella, Maria, Hanne, Johan,Kirstine, Stinne og Emily   som vi og dyrene i vores varetægt har glæden af at have iblandt os...

Da de unge mennesker på et tidspunkt skal videre i deres liv og uddannelse, har vi igennem tiden haft mange  søde, ansvarlige, dyreelskende unge mennesker til at hjælpe os med at lufte og nusse,smørre leverpostejsmadder,vaske op, rydde op, gøre rent o.s.v....altid unge mennesker som er vant til omgang med dyr og ofte unge, som overvejer en uddannelse med dyr. De unge mennesker ansættes efter samtale med Birgit og Kent, rundvisning samt en oplærings- og prøveperiode og skal være fyldt 14 år for at starte som ung fritidshjælper på Mosegaardens- Katte- og Hundepension, DBI Brande.

De er oftest tilknyttet Mosegaard i 2-5 år og fungerer altid sammen med og under "vi voksnes" ledelse, ansvar og anvisninger,med opgaver, som de kan magte. En måde, hvor vi kan bidrage til at unge udvikler deres evner til forstå og læse dyrenes signaler og at omgåes dyr med omsorg, viden, ansvarlighed og respekt.

pernille-hundelufter-brande-hundepension-afloeser  veronika-afloeser-og-hundelufter-katteklapper-brande-hundepension-og-kattepension

Afløsere: Stefanie, Pernille, Veronika er alle blevet 18 år og har været ungarbejdere hos os siden de var 14-15 år. Vi er så heldige, at de har sagt, de gerne vil hjælpe os i de travle periode, når deres uddannelse m.v. tillader dette.

Andre: Vi har ofte forskellige praktikanter fra de store klasser i folkeskolen, forskellige uddannelser omkring dyr og fra det offentlige i arbejdsafklaring m.v..

 

Copyright 2012. QualityJoomlaTemplates. Hundeogkattepension.dk