Medarbejdere på Mosegaardens hunde- og kattepension, Brande Dyreinternat for Dyrenes Beskyttelse

 

kent-og-birgit-karlsen-ejere-af brande-hundepension-brande-internat 

Indehavere og  ansvarshavende: Birgit og Kent Karlsen. 

Kent er oprindelig håndværker og mureruddannet. Kent har boet og levet sit liv med Mosegaardens Hunde- og Kattepension, Brande Dyreinternat for Dyrenes Beskyttelse Sønderkærvej 11 Uhre, 7330 Brande siden starten i 1986.

Birgit er oprindelig sygeplejerske og sundhedsplejerske. Birgit har ligeledes boet og levet sit liv på Mosegaardens Hunde- og Kattepension, Brande Dyreinternat for Dyrenes Beskyttelses Internat i Brande siden 1986.

læs evt mere under vores historie.

 

Dyrlæger i vores dyrlægeklinik

Dyrlægerne Helene O. Bech og Palle Bech

De har siden april 2013 været ansat  til at have deres faste gang iblandt os på Mosegaardens dyrlægeklinik - En  betryggelse for dyreejer og os. Samtidig varetager de dyrlægeopgaverne, vi har som Brande Internat for Dyrenes Beskyttelse og selvfølgelig også såfremt en af vores pensionsdyr måtte have behov, med mindre ejer ønsker at vi bruger egen dyrlæge i  en sådanne situiation ( heldigvist yderst sjældent).

De er desuden indehaverne af Klovborg Dyrlægeklinik.

Palle-Bech-dyrlæge-Brande-internats-dyrlægeklinik-indehaver-klovborg-dyrelægeklinikhelene-outrup-bech-dyrlaege-brande-hundepension-og-dyreinternat

 

 


 

Voksne ansatte: 

Fælles for alle på Mosegaardens Hunde- og Kattepension, Brande Dyreinternat for Dyrenes Beskyttelse er, at alle regelmæssigt og fortløbende deltager i relevante undervisningsforløb og kurser bl.a. i Dyrenes Beskyttelses regi omhandlende dyreadfærd og dyrevelfærd, motivation og drivkraft, stimulation og aktivering, racer og dyrearters forskellighed, symptomer og sygdomme, forebyggelse og behandling, samt kurser på Hansenberg om adfærdsbiologi hos hund og kat, samt klinisk etologi.

I kraft af, at vi er denne faste gruppe voksne lykkes det for os, at have åbent for hunde, katte og familiedyr som har brug for et ferieophold på Brande dyrepension 365 dage om året. Ikke mindre væsentligt bevirker det, at vi har døgnbemanding på  Mosegaarden, idet det faste personale flytter ind i privaten hvis Birgit og Kent drager hjemmefra, til møder, skal på kurser eller holder ferie.

 

 

 Gitte-dyrepasser-brande-hundepension-midtjylland-med-dansk-svensk-gaardhunden-king

Gitte

Gitte er uddannet familiedyrsvejleder og mentor, og arbejder som dyrepasser. Hun er opvokset på et lille landbrug på Fyn, og har i hele sin opvækst levet blandt køer, grise, heste, høns, hunde og katte. Som voksen har hun lavet mange forskellige ting, men først i en voksen alder har hun fået muligheden for at kombinere sit arbejdsliv med sin glæde ved at være ude og at omgås dyr hos os på Brande Internat og Hundepension. Gitte har i hjemmet 1 hund, 4 katte, flere store udendørs voliere med undulater og røde soseller, høns og påfugle.

   

 

 dyrepasser ann og labradorblandingen bella hygger i naturskoenne hundeluftningsomraade brande hundepension

Ann

Ann er uddannet familiedyrsvejleder og mentor, og arbejder som dyrepasser på Mosegården. Ann har været på Mosegaarden siden 2010, så er vant til at vurder dyrenes helbred og velbefindende. Hun assistere også i vores egen Dyreklinik når der er behov for det. Efter flere år på stedet er Ann vant til alle slags hunde men især ældre og sensitive hunde går helt ind i hjertet på hende. Hun har selv en ældre Golden retriever der bor på hendes lille gård, sammen med to heste og to katte.


 

Bettina

Bettina er uddannet familiedyrsvejleder og mentor, og er ansat som dyrepasser og webmaster. Hun varetager bl.a. opgaver omkring vores facebook og hjemmesider. Bettina er uddannet kranio-sekral terapeut til dyr og bruger sin erfaring til bl.a. heste og hunde. Der har altid været dyr i hendes liv: Som barn og ung havde hun bl.a. kaniner, undulater, katte, hunde, ørkenrotter, marsvin og Chinchillaer. I sit voksne liv er engagementet for dyr også i spil, idet hun både har heste og 2 hunde, som hun har gået/går til lydighedstræning, agility og dog parkour med. Desuden har hun overtaget 3 katte og 3 chinchillaer fra Brande Internat. Bettina er også ofte i spil som plejemor for killinger.

 

Eva redg

Eva 

Eva arbejder som dyrepasser. Hun er  uddannet landmand med speciale i husdyr i 2012. Hun har arbejdet forskellige steder, bla. med at passe køer, grise og mink. Eva er også uddannet brandmand og har arbejdet ved Falck. Hun er vokset op på en økologisk gård, med frilandsgrise, hvor dyrevelfærd var højeste prioritet, og har altid haft alle slags husdyr omkring mig.

Eva har redet siden hun var lille, og har selv en hest. Drømmer om forhåbentlig snart at få egen lille bondegård, med plads til heste, hund og kat.  

 

Sofie

Sofie

Sofie er uddannet dyrepasser. Hun har bla arbejdet i Jyllands park zoo, hvor en af hendes opgaver var at træne og speeke omkring søkørene. Hun bor på en nedlagt landejendom sammen med sin kæreste. De har 2 katte, hvor den ene fulgte med gården og bor ude, og den anden er fra internatet og bor inde. De har også en flok ænder.

mere tekst på vej

 

 Maria redg

Maria

Maria er uddannet dyrepasser. Hun har tidligere arbejdet i Jyllands Park Zoo og har en del viden og erfaring indenfor forskellige dyrearter. 

Derhjemme har Maria en kat, samt 3 kaniner som lever det frie liv i haven.

Særligt kaniner og gnavere har Marias store interesse, og hun ved meget indenfor korrekt fodring, adfærd, boligforhold, bonding af kaniner, osv. Derudover går hun meget op i dyr ikke keder sig og har mange forskellige idéer til hvordan man kan aktivere og berige dyrene i deres hverdag.
Fritiden bruger hun gerne med familie og venner og hun holder meget af at opholde sig i naturen,  gerne på hesteryg. 

 

Louise redg

Louise

Louise er ansat som dyrepasser. Hun er uddannet landmand med speciale i kvæg, og har arbejdet som assistent i en dyreklinik.

Louise har også arbejdet som frivillig i udlandet på en dyreklinik.

Dyr har altid været en stor del af Louises liv, hun har bla haft hund, kat, hamster og fisk. Idag har hun i hjemmet en kat. Louise interesere sig meget for dyrs adfærd, og træning af dyr.

 

Rikke redg

Rikke

Rikke er uddannet vetainærsygehjælper. Hun arbejder som dyrepasser på Mosegaarden. Rikke bor i Herning med sine tre dejlige hunde. Hun har også indimellem plejekillinger med hjemme i pleje.

 

Ungarbejdre:

Da de unge mennesker på et tidspunkt skal videre i deres liv og uddannelse, har vi igennem tiden haft mange  søde, ansvarlige, dyreelskende unge mennesker til at hjælpe os med at lufte og nusse, smørre leverpostejsmadder, vaske op, rydde op, gøre rent o.s.v. Vi har altid brugt unge mennesker som er vant til omgang med dyr og ofte unge, som overvejer en uddannelse med dyr. De unge mennesker ansættes efter samtale med Birgit og Kent, og har altid en oplærings- og prøveperiode, inden de kommer til at gå selv. De er alle fyldt 14 år når de starte som ung fritidshjælper på Mosegaardens Hunde- og Kattepension, Brande Dyreinternat for Dyrenes Beskyttelse.

De er oftest tilknyttet Mosegaarden i 2-5 år og fungerer altid sammen med- og under voksnes ledelse, ansvar og anvisninger, med opgaver, som de kan magte. En måde, hvor vi kan bidrage til at unge udvikler deres evner til at forstå og læse dyrenes signaler, og at omgåes dyr med omsorg, viden, ansvarlighed og respekt.

 

Stinne

Stine

Stine er 15 år gammel og bor på en gård 1,5 kilometer fra pensionen. Hun har selv en masse dyr, og har gennem årene haft en masse forskellige smådyr. Stine elsker at arbejde med dyr, og bare omgåes med dem generelt. Hun møder altid folk med et smil, og er klar med en hjælpende hånd når som helst.

 

Emily

Emily er 17 år gammel. Hun har arbejdet på Mosegaarden, siden hun var 14 år gammel. Hun har været et år i USA, men er nu tilbage og går på Ikast-Brande gymnasium. I fritiden kan hun lide at løbe, og går meget op i naturen. Hun både jagttegn, og interesserer sig meget for planter og dyr. Hun bor hos sine forældre, på en lystejendom tæt på Mosegaarden, og er opvokset med dyr. Lige nu har de bl.a. hund, katte, høns, køer og hest, som gør hverdagen ekstra god.

 

Kristine

Kristine er 17 år gammel. Hun har været et år i USA, men er nu tilbage i Danmark hvor hun går på Herningsholm. Hun har arbejdet på Mosegaarden siden hun var 14, hvor hun har nydt at arbejde med dyr og hjælpe til.

Hun bor på landet tæt på Mosegaarden hos sine forældre, og har både hund og katte.

 

Thea ny

Thea

Thea har været plejefamilie for killinger fra internatet, sammen med sine forældre.

Selv har hun 2 hunde, en vizsla og en vest gøta spids, samt 3 maine coon katte. De har altid haft dyr i hjemmet, og Thea er derfra vant til at omgås dyr.

Thea synes at Dyrenes Beskyttelse arbejder for en god sag go vil gerne være med til at hjælpe. Thea tager ikke på ferier og weekend ture, så hun har masser af fritid som hun gerne vil bruge på at arbejde på internatet.

Thea har lært sin kat selv at åbne døre via dørhåndtaget. Hun må bagefter sande at det måske ikke var den bedste ide ;)

Thea er en smilende og stille pige. Hun er arbejdsom og har gå på mod.

 

Laura

Laura

Laura arbejder som ungarbejder på Mosegaardens hunde- og kattepension og dyreinternat. Hun er vokset op med flere forskellige dyr i hjemmet. Der har altid været hunde i hjemmet, samt fisk og fugle. Der har førhen også været både kat, marsvin, kanin og hamstre. Laura bor i Uhre med sine forældre og sine 2 Jack russell terriere, Speedy og Diego. Derudover har hun også overtaget 2 fugle fra internatet af. Som barn har hun været meget interesseret for ridning, og har også selv gået til det på en privat gård. Hun har altid haft et stort dyrehjerte til alle slags dyr. Til daglig går hun på HHX i Ikast.

 

Anne Sofie1

Ann Sofie

Ann-Sofie arbejder som ungarbejder på Mosegaardens hunde- og kattepension og dyreinternat. Hun er 15 år, har altid elsket dyr og er opvokset med hund, heste, høns, hamster, akvariefisk, kanin og chinchillaer. Hun bor i Blåhøj sammen med sine forældre, sine søskende, sin hund (amerikanske cocker spaniel) og 2 heste. Hun klipper, vasker, børster og plejer selv sin hund med masser af kærlighed og omsorg til ham ved siden af. Hun er en aktiv rytter, og går meget op i heste-psykologi og horsemanship. Hun bruger det meste af sin fritid på at passe hestene og hjælpe til på Mosegaarden. Hun drømmer om at uddanne sig som en ambitiøs dyrlæge, og om at gøre en forskel for dyrenes velfærd.

 

janni ungarb

Jannie

Jeg hedder Janni, er 17 år. Jeg skal gå på Tarm gymnasium efter ferien! Jeg har altid haft dyr, specielt hund, har jeg altid været glad for! Vi har altid haft Kleiner Münsterländer som jeg elsker at træne med! Jeg drømmer om at blive dyrlæge, da jeg ønsker at gøre en forskel for dyr.

 

Louise redg

Louise

Louise er 14 år og går på Uhre friskole. Hun er opvokset på landet, og er faktisk nabo til Mosegårdens hunde- og katte pension. Hun bor hjemme sammen med sin mor, far og lillesøster. HUn har en samojede/golden retriver balnding der hedder Silke. Derudover har hun flere katte og killinger, og har tidligere også haft kanin. Louise er en imødekommende og smilenede pige, der er glad for alle dyr.

Michelle Nielsen redg

Michelle

Michelle går på Kirstine Sellingman skolen inde i Vejle. Michelle er vokset op på en gård, og er vant til at omgås mange forskellige dyr. Hun har selv en hund og en hest, og har tidligere haft katte. Michelle har før arbejdet på en mindre hundepension. Fritiden bruger hun en del på sin hest, da hun er aktiv stævnerytter, og starter mange spring stævner.

 

maria-ung-fritidsarbejder-hundelufterpå brande-hundepension-katteklapper-på-brande-katteinternat

Maria

Hun har arbejdet på Mosegaarden siden hun var 14 år. Hun går nu på gymnasiet, men afløser i det omfang hendes studier tillader det. Maria har araer,, skildpadder, hunde, katte og heste.

 

 veronika afloeser og hundelufter katteklapper brande hundepension og kattepension

Veronika

Hun har arbejdet på Mosegaarden siden hun var 14 år. Hun læser nu til jurist, og afløser i det omfang hendes studier tillader det.

 

 

Faste voksne afløsere:

 

Anne-veterinær-sygeplejerske-brande-hundepension-og- kattepension

Anne

Anne er Sygeplejerske. Hun arbejder som dyrepasser på Mosegaarden. Hun er opvokset med hunde, katte og kaniner, og brugt sin fritid i naturen og blandt dyrene. Hun har bl.a. gået på hundeskole med de hunde familien har haft. 

Hun har altid haft stor kærlighed til dyr, og ønsket at arbejde med dyr i sit voksenliv. Hun har bl.a. arbejdet på en vildpleje station under Dyrenes Beskyttelse, som hun stadig har kontakt til og hjælper i sin fritid. Hun og hendes familie har 2 hunde.

 

Kamilla-Karlsen-hundepension-Brande

Kamilla

Kamilla er dyrepasser på Mosegaarden, og datter af huset og har været en del af ”livet på Mosegård” siden hun blev født.

Kamilla har fungeret som dyrepasser på lige fod med de andre voksne, samt som leder og periodisk stedfortræder for Kent og Birgit. 

Hun er nu flyttet hjemmefra Brande Hundepension, og har sammen med kærsten fået sit eget lille husmands sted. Med husmandsstedet fulgte to søde katte, og de har nu også bordercollien Bella. Hun er nu færdiguddannet som lærer, så hun hjælper til med at passe dyrene  i de weekends, ferie- og helligdagsperioder, hun kan.

 

Isabella 2018 red

Isabella     

Hun har har bejdet på Mosegården siden hun var 14 år. Hun læser nu til arkæolog, og er afløser i det omfang hendes studier tillader det.

 

steffanie

Steffanie

Hun har arbejdet på Mosegaarden siden hun var 14 år.Hun læser nu til dyrlæge, og er afløser i det omfang hendes studier tillader der.

 

thit

Thit

Hun har været ansat på Mosegaarden siden hun var 14 år. Hun er ved at finde ud af hvad hun videre skal, og udforsker verden. Hun er afløser i det omfang hun har mulighed for det.

 

lotte med hund 2

Lotte

Lotte er uddannet socialpædagog.Hun arbejder som dyrepasser på Mosegaarden. Hun bor på en nedlagt landejendom sammen med sin kæreste. De har en kleine münsterlænder.

mere tekst kommer

 

Praktikanter:

Vi har ofte forskellige praktikanter fra de store klasser i folkeskolen, forskellige uddannelser omkring dyr, og fra det offentlige i arbejdsafklaring m.v..

Lige nu har vi i praktik:

Camilla N praktikant

Camilla

Camilla bor i hus sammen med sin datter Mira.

Hun er en meget kreativ person, og kan godt lide at lave mange forskellige ting, både ude og inde. Hendes drøm på sigt, er at tage en uddannelse som dyrepasser. Camilla tager gerne marsvin og killinger i pleje. Hun har selv marsvin, hamster og hund.

 

Jannie praktikant

Jannie

Copyright 2012. QualityJoomlaTemplates. Hundeogkattepension.dk