Medarbejdere på Mosegaardens hunde- og kattepension, Brande Dyreinternat for Dyrenes Beskyttelse

 

kent-og-birgit-karlsen-ejere-af brande-hundepension-brande-internat 

Indehavere og  ansvarshavende: Birgit og Kent Karlsen. 

Kent er oprindelig håndværker og mureruddannet. Kent har boet og levet sit liv med Mosegaardens Hunde- og Kattepension, Brande Dyreinternat for Dyrenes Beskyttelse Sønderkærvej 11 Uhre, 7330 Brande siden starten i 1986.

Birgit er oprindelig sygeplejerske og sundhedsplejerske. Birgit har ligeledes boet og levet sit liv på Mosegaardens Hunde- og Kattepension, Brande Dyreinternat for Dyrenes Beskyttelses Internat i Brande siden 1986.

læs evt mere under vores historie.

 

Dyrlæger i vores dyrlægeklinik

Dyrlægerne Helene O. Bech og Palle Bech

De har siden april 2013 været ansat  til at have deres faste gang iblandt os på Mosegaardens dyrlægeklinik - En  betryggelse for dyreejer og os. Samtidig varetager de dyrlægeopgaverne, vi har som Brande Internat for Dyrenes Beskyttelse og selvfølgelig også såfremt en af vores pensionsdyr måtte have behov, med mindre ejer ønsker at vi bruger egen dyrlæge i  en sådanne situiation ( heldigvist yderst sjældent).

De er desuden indehaverne af Klovborg Dyrlægeklinik.

Palle-Bech-dyrlæge-Brande-internats-dyrlægeklinik-indehaver-klovborg-dyrelægeklinikhelene-outrup-bech-dyrlaege-brande-hundepension-og-dyreinternat

 

 


 

Voksne ansatte: 

Fælles for alle på Mosegaardens Hunde- og Kattepension, Brande Dyreinternat for Dyrenes Beskyttelse er, at alle regelmæssigt og fortløbende deltager i relevante undervisningsforløb og kurser bl.a. i Dyrenes Beskyttelses regi omhandlende dyreadfærd og dyrevelfærd, motivation og drivkraft, stimulation og aktivering, racer og dyrearters forskellighed, symptomer og sygdomme, forebyggelse og behandling, samt kurser på Hansenberg om adfærdsbiologi hos hund og kat, samt klinisk etologi.

I kraft af, at vi er denne faste gruppe voksne lykkes det for os, at have åbent for hunde, katte og familiedyr som har brug for et ferieophold på Brande dyrepension 365 dage om året. Ikke mindre væsentligt bevirker det, at vi har døgnbemanding på  Mosegaarden, idet det faste personale flytter ind i privaten hvis Birgit og Kent drager hjemmefra, til møder, skal på kurser eller holder ferie.

 

 

 Gitte-dyrepasser-brande-hundepension-midtjylland-med-dansk-svensk-gaardhunden-king

Gitte

Gitte er uddannet familiedyrsvejleder og mentor, og arbejder som dyrepasser. Hun er opvokset på et lille landbrug på Fyn, og har i hele sin opvækst levet blandt køer, grise, heste, høns, hunde og katte. Som voksen har hun lavet mange forskellige ting, men først i en voksen alder har hun fået muligheden for at kombinere sit arbejdsliv med sin glæde ved at være ude og at omgås dyr hos os på Brande Internat og Hundepension. Gitte har i hjemmet 1 hund, 4 katte, flere store udendørs voliere med undulater og røde soseller, høns og påfugle.

   

 

 dyrepasser ann og labradorblandingen bella hygger i naturskoenne hundeluftningsomraade brande hundepension

Ann

Ann er uddannet familiedyrsvejleder, mentor og adfærdsvejleder, og arbejder som dyrepasser på Mosegården. Ann har været på Mosegaarden siden 2010, så er vant til at vurder dyrenes helbred og velbefindende. Hun assistere også i vores egen Dyreklinik når der er behov for det. Efter flere år på stedet er Ann vant til alle slags hunde men især ældre og sensitive hunde går helt ind i hjertet på hende. Hun har selv en ældre Golden retriever der bor på hendes lille gård, sammen med to heste og to katte.


 

Bettina

Bettina

Bettina er uddannet familiedyrsvejleder, mentor og adfærdsvejleder, og er ansat som dyrepasser og webmaster. Hun varetager bl.a. opgaver omkring vores facebook og hjemmesider. Bettina er uddannet kranio-sekral terapeut til dyr og bruger sin erfaring til bl.a. heste og hunde. Der har altid været dyr i hendes liv: Som barn og ung havde hun bl.a. kaniner, undulater, katte, hunde, ørkenrotter, marsvin og Chinchillaer. I sit voksne liv er engagementet for dyr også i spil, idet hun både har heste og 2 hunde, som hun har gået/går til lydighedstræning, agility og dog parkour med. Desuden har hun overtaget 3 katte og 3 chinchillaer fra Brande Internat. Bettina er også ofte i spil som plejemor for killinger.

 

Anna redg 

Anna E Andersen

Anna bor på en nedlagt landejendom sammen med sin kæreste og deres tre hunde, en sky terrie, en jack russel og en spansk vandhund. Hundene er Annas store interesse, og hun bruger meget tid på sportræning, og at lave nose work med dem. Tidligere har hun også taget til udstillinger med hundene.

Anna har, som tidligere opdrætter af terrier, kennelmærke og opdrætteruddannelse.

Hun er vokset op med dyr omkring sig, kaniner, hamster, marsvin og fugle, og forældre der havde et mindre opdræt af hunde.

De boede i en lille landsby, hvor Anna kom på de omkringliggende gårde, og blandt andet fik interesse for heste. Hun havde hest til hun blev 18 år, hvor så interessen for hundene tog mere og mere over.

Anna har tidligere arbejdet med mennesker der har brug for ekstra hjælp, men ville gerne gøre dyrene til en støre del af hverdagen, samt have en mere aktiv hverdag, der også indeholder udearbejde.

 

Maria S redg

Maria Schultz

Maria er uddannet dyrepasser. Hun har tidligere arbejdet i Jyllands Park Zoo, hvor en af hendes opgaver var at træne og speake omkring søbjørnene. 

Igennem sit arbejde som dyrepasser har hun også fået en del viden og erfaring indenfor forskellige dyrearter. 

Hjemme hos Maria bor hun og hendes to katte, som begge kommer fra Brande Internat. 
Der har altid været dyr i Marias liv: Som barn og ung er hun vokset op med hund og kat i hjemmet og har på ferier hos familien også fået lov at ride en del. 

Fritiden bruger hun gerne med familie og venner og gerne i kombination med en tur på golfbanen. Her har hun brugt meget af sin tid og har i mange år spillet med på klubbens elitehold. 

Maria har taget den praktiske del af sin uddannelse til dyrepasser i både Spanien, England og Holland. 

Maria har også arbejdet i en børnehave med dyrehold og har her prøvet at give sin glæde og viden om dyr videre til børnene.

 

Brian

Brian Karlsen

Brian er født og opvokset på Brande Internat, og har altid været en del af arbejdslivet og stedet.

Han er vokset op med alle internatets dyr, og husets private hunde og katte.

Han har taget en uddannelse som tømrer, og har sit eget tømrerfirma, der primært har haft opgaver på Sjælland og Bornholm.

Nu har firmaet også opgaver i det jyske, og Brian er samtidig, igen, blevet en del af hverdagen på Brande Internat.

 

Helenaredg

Helena Trap

Helena er under uddannelse til veterinær sygehjælper.

Hun interessere sig meget for adfærd hos dyrene, og for plejen af syge eller skadede dyr.

Helena har tidligere gået på teknisk gymnasium, og har passet dyr for andre i fritiden, weekender og ferier.

Hun bor på en nedlagt landejendom, sammen med sin kæreste, og vil på sigt gerne have mindre dyrehold på stedet.

Nu bor der på ejendommen to hunde, huskyen Nova og en lille blandings hund Baily, samt katten Pixel.

Helena er vokset op med hunde, katte, jordegern, marsvin, kanin og fisk, så dyr har altid været en del af hendes liv, og det er dermed også et naturligt valg for hende, at arbejde med dyr.

Helene2redg2

Helene Jensen Pedersen

Helene har tidligere arbejdet som landmand og social- og sundhedshjælper, hun har også en uddannelse som akupunktør.

Hun er vokset op med dyr omkring sig, og har også altid selv haft forskellige dyr. Helene har gennem tiden haft flere forskellige hunderacer, nu har hun en ældre dansk svensk gårdhund, samt en ung Collie. Collien går hun til lydigheds træning med, og de tager også på udstillinger. Hun har også haft katte, marsvin, kanin, kanariefugl og heste, men da hun nu bor i et byhus sammen med sine to døtre, så er der ikke plads til så mange dyr.

 

Anne-veterinær-sygeplejerske-brande-hundepension-og- kattepension

Anne

Anne er udannet Sygeplejerske og mentor. Hun arbejder som dyrepasser på Mosegaarden. Hun er opvokset med hunde, katte og kaniner, og brugt sin fritid i naturen og blandt dyrene. Hun har bl.a. gået på hundeskole med de hunde familien har haft. 

Hun har altid haft stor kærlighed til dyr, og ønsket at arbejde med dyr i sit voksenliv. Hun har bl.a. arbejdet på en vildpleje station under Dyrenes Beskyttelse, som hun stadig har kontakt til og hjælper i sin fritid. Hun og hendes familie har 2 hunde.

 

Katrine Secherredg2

Katrine Secher

Katrine er 16 år, og bor hjemme sammen med sine forældre og to søskende. I sin fritid rider hun og er meget glad for heste. Katrine har tidligere haft hamster og kaniner, men nu har hun en hund og en kat.

Katrine er lige vendt hjem efter et år på efterskole, og starter på STX efter sommerferien 2019

Nina Raubjergredg

Nina R. F. Pedersen

Nina er 14 år og bor sammen med sine forældre og to brødre, samt deres dejlige golden retriver.

Nina går på Uhre friskole, og bruger gerne ferier og weekender på, at være dyrepasser for naboer og andre, der skal have passet deres dyr mens de selv er væk hjemmefra.

 

Eva redg

Eva - er på barsel

Eva arbejder som dyrepasser. Hun er  uddannet landmand med speciale i husdyr i 2012. Hun har arbejdet forskellige steder, bla. med at passe køer, grise og mink. Eva er også uddannet brandmand og har arbejdet ved Falck. Hun er vokset op på en økologisk gård, med frilandsgrise, hvor dyrevelfærd var højeste prioritet, og har altid haft alle slags husdyr omkring mig.

Eva har redet siden hun var lille, og har selv en hest. Drømmer om forhåbentlig snart at få egen lille bondegård, med plads til heste, hund og kat.  

  

Emily

Emily er 17 år gammel. Hun har arbejdet på Mosegaarden, siden hun var 14 år gammel. Hun har været et år i USA, men er nu tilbage og går på Ikast-Brande gymnasium. I fritiden kan hun lide at løbe, og går meget op i naturen. Hun både jagttegn, og interesserer sig meget for planter og dyr. Hun bor hos sine forældre, på en lystejendom tæt på Mosegaarden, og er opvokset med dyr. Lige nu har de bl.a. hund, katte, høns, køer og hest, som gør hverdagen ekstra god.

 

Kristine

Kristine er 17 år gammel. Hun har været et år i USA, men er nu tilbage i Danmark hvor hun går på Herningsholm. Hun har arbejdet på Mosegaarden siden hun var 14, hvor hun har nydt at arbejde med dyr og hjælpe til.

Hun bor på landet tæt på Mosegaarden hos sine forældre, og har både hund og katte.

 

Laura

Laura

Laura arbejder som ungarbejder på Mosegaardens hunde- og kattepension og dyreinternat. Hun er vokset op med flere forskellige dyr i hjemmet. Der har altid været hunde i hjemmet, samt fisk og fugle. Der har førhen også været både kat, marsvin, kanin og hamstre. Laura bor i Uhre med sine forældre og sine 2 Jack russell terriere, Speedy og Diego. Derudover har hun også overtaget 2 fugle fra internatet af. Som barn har hun været meget interesseret for ridning, og har også selv gået til det på en privat gård. Hun har altid haft et stort dyrehjerte til alle slags dyr. Til daglig går hun på HHX i Ikast.

 

Anne Sofie1

Ann Sofie

Ann-Sofie arbejder som ungarbejder på Mosegaardens hunde- og kattepension og dyreinternat. Hun er 15 år, har altid elsket dyr og er opvokset med hund, heste, høns, hamster, akvariefisk, kanin og chinchillaer. Hun bor i Blåhøj sammen med sine forældre, sine søskende, sin hund (amerikanske cocker spaniel) og 2 heste. Hun klipper, vasker, børster og plejer selv sin hund med masser af kærlighed og omsorg til ham ved siden af. Hun er en aktiv rytter, og går meget op i heste-psykologi og horsemanship. Hun bruger det meste af sin fritid på at passe hestene og hjælpe til på Mosegaarden. Hun drømmer om at uddanne sig som en ambitiøs dyrlæge, og om at gøre en forskel for dyrenes velfærd.

 

Louise redg

Louise

Louise er 14 år og går på Uhre friskole. Hun er opvokset på landet, og er faktisk nabo til Mosegårdens hunde- og katte pension. Hun bor hjemme sammen med sin mor, far og lillesøster. HUn har en samojede/golden retriver balnding der hedder Silke. Derudover har hun flere katte og killinger, og har tidligere også haft kanin. Louise er en imødekommende og smilenede pige, der er glad for alle dyr.

Michelle Nielsen redg

Michelle

Michelle går på Kirstine Sellingman skolen inde i Vejle. Michelle er vokset op på en gård, og er vant til at omgås mange forskellige dyr. Hun har selv en hund og en hest, og har tidligere haft katte. Michelle har før arbejdet på en mindre hundepension. Fritiden bruger hun en del på sin hest, da hun er aktiv stævnerytter, og starter mange spring stævner.

 

maria-ung-fritidsarbejder-hundelufterpå brande-hundepension-katteklapper-på-brande-katteinternat

Maria

Hun har arbejdet på Mosegaarden siden hun var 14 år. Hun går nu på gymnasiet, men afløser i det omfang hendes studier tillader det. Maria har araer,, skildpadder, hunde, katte og heste.

 

 veronika afloeser og hundelufter katteklapper brande hundepension og kattepension

Veronika

Hun har arbejdet på Mosegaarden siden hun var 14 år. Hun læser nu til jurist, og afløser i det omfang hendes studier tillader det.

 

Faste voksne afløsere:

Kamilla-Karlsen-hundepension-Brande

Kamilla

Kamilla er dyrepasser på Mosegaarden, og datter af huset og har været en del af ”livet på Mosegård” siden hun blev født.

Kamilla har fungeret som dyrepasser på lige fod med de andre voksne, samt som leder og periodisk stedfortræder for Kent og Birgit. 

Hun er nu flyttet hjemmefra Brande Hundepension, og har sammen med kærsten fået sit eget lille husmands sted. Med husmandsstedet fulgte to søde katte, og de har nu også bordercollien Bella. Hun er nu færdiguddannet som lærer, så hun hjælper til med at passe dyrene  i de weekends, ferie- og helligdagsperioder, hun kan.

 

Isabella 2018 red

Isabella     

Hun har har bejdet på Mosegården siden hun var 14 år. Hun læser nu til arkæolog, og er afløser i det omfang hendes studier tillader det.

 

steffanie

Steffanie

Hun har arbejdet på Mosegaarden siden hun var 14 år.Hun læser nu til dyrlæge, og er afløser i det omfang hendes studier tillader der.

 

thit

Thit

Hun har været ansat på Mosegaarden siden hun var 14 år. Hun er ved at finde ud af hvad hun videre skal, og udforsker verden. Hun er afløser i det omfang hun har mulighed for det.

 

lotte med hund 2

Lotte

Lotte er uddannet socialpædagog.Hun arbejder som dyrepasser på Mosegaarden. Hun bor på en nedlagt landejendom sammen med sin kæreste. De har en kleine münsterlænder.

mere tekst kommer

 

Praktikanter:

Vi har ofte forskellige praktikanter fra de store klasser i folkeskolen, forskellige uddannelser omkring dyr, og fra det offentlige i arbejdsafklaring m.v..

Lige nu har vi i praktik:

 

Jannie praktikant

Jannie

Copyright 2012. QualityJoomlaTemplates. Hundeogkattepension.dk