Medarbejdere på Mosegaardens hunde- og kattepension, Brande Dyreinternat for Dyrenes Beskyttelse

 

kent-og-birgit-karlsen-ejere-af brande-hundepension-brande-internat 

Indehavere og  ansvarshavende: Birgit og Kent Karlsen. 

Kent er oprindelig håndværker og mureruddannet. Kent har boet og levet sit liv med Mosegaardens Hunde- og Kattepension, Brande Dyreinternat for Dyrenes Beskyttelse Sønderkærvej 11 Uhre, 7330 Brande siden starten i 1986.

Birgit er oprindelig sygeplejerske og sundhedsplejerske. Birgit har ligeledes boet og levet sit liv på Mosegaardens Hunde- og Kattepension, Brande Dyreinternat for Dyrenes Beskyttelses Internat i Brande siden 1986.

læs evt mere under vores historie.

 

Dyrlæger i vores dyrlægeklinik

Dyrlægerne Helene O. Bech og Palle Bech

De har siden april 2013 været ansat  til at have deres faste gang iblandt os på Mosegaardens dyrlægeklinik - En  betryggelse for dyreejer og os. Samtidig varetager de dyrlægeopgaverne, vi har som Brande Internat for Dyrenes Beskyttelse og selvfølgelig også såfremt en af vores pensionsdyr måtte have behov, med mindre ejer ønsker at vi bruger egen dyrlæge i  en sådanne situiation ( heldigvist yderst sjældent).

De er desuden indehaverne af Klovborg Dyrlægeklinik.

Palle-Bech-dyrlæge-Brande-internats-dyrlægeklinik-indehaver-klovborg-dyrelægeklinikhelene-outrup-bech-dyrlaege-brande-hundepension-og-dyreinternat

 

 


 

Voksne ansatte: 

Fælles for alle på Mosegaardens Hunde- og Kattepension, Brande Dyreinternat for Dyrenes Beskyttelse er, at alle regelmæssigt og fortløbende deltager i relevante undervisningsforløb og kurser bl.a. i Dyrenes Beskyttelses regi omhandlende dyreadfærd og dyrevelfærd, motivation og drivkraft, stimulation og aktivering, racer og dyrearters forskellighed, symptomer og sygdomme, forebyggelse og behandling, samt kurser på Hansenberg om adfærdsbiologi hos hund og kat, samt klinisk etologi.

I kraft af, at vi er denne faste gruppe voksne lykkes det for os, at have åbent for hunde, katte og familiedyr som har brug for et ferieophold på Brande dyrepension 365 dage om året. Ikke mindre væsentligt bevirker det, at vi har døgnbemanding på  Mosegaarden, idet det faste personale flytter ind i privaten hvis Birgit og Kent drager hjemmefra, til møder, skal på kurser eller holder ferie.

 

 

 Gitte-dyrepasser-brande-hundepension-midtjylland-med-dansk-svensk-gaardhunden-king

Gitte

Gitte er uddannet familiedyrsvejleder og mentor, og arbejder som dyrepasser. Hun er opvokset på et lille landbrug på Fyn, og har i hele sin opvækst levet blandt køer, grise, heste, høns, hunde og katte. Som voksen har hun lavet mange forskellige ting, men først i en voksen alder har hun fået muligheden for at kombinere sit arbejdsliv med sin glæde ved at være ude og at omgås dyr hos os på Brande Internat og Hundepension. Gitte har i hjemmet 1 hund, 1 kat, flere store udendørs voliere med undulater og røde soseller, høns og påfugle.

  

 

Bettina

Bettina

Bettina er uddannet familiedyrsvejleder, mentor og adfærdsvejleder, og er ansat som dyrepasser og webmaster. Hun varetager bl.a. opgaver omkring vores facebook og hjemmesider. Bettina er uddannet kranio-sekral terapeut til dyr og bruger sin erfaring til bl.a. heste og hunde. Der har altid været dyr i hendes liv: Som barn og ung havde hun bl.a. kaniner, undulater, katte, hunde, ørkenrotter, marsvin og Chinchillaer. I sit voksne liv er engagementet for dyr også i spil, idet hun både har heste og 2 hunde, som hun har gået/går til lydighedstræning, agility og dog parkour med. Desuden har hun overtaget 3 katte og 3 chinchillaer fra Brande Internat. Bettina er også ofte i spil som plejemor for killinger.

 

Maria S redg

Maria

Maria er uddannet dyrepasser. Hun har tidligere arbejdet i Jyllands Park Zoo, hvor en af hendes opgaver var at træne og speake omkring søbjørnene. 

Igennem sit arbejde som dyrepasser har hun også fået en del viden og erfaring indenfor forskellige dyrearter. 

Hjemme hos Maria bor hun og hendes to katte, som begge kommer fra Brande Internat. 
Der har altid været dyr i Marias liv: Som barn og ung er hun vokset op med hund og kat i hjemmet og har på ferier hos familien også fået lov at ride en del. 

Fritiden bruger hun gerne med familie og venner og gerne i kombination med en tur på golfbanen. Her har hun brugt meget af sin tid og har i mange år spillet med på klubbens elitehold. 

Maria har taget den praktiske del af sin uddannelse til dyrepasser i både Spanien, England og Holland. 

Maria har også arbejdet i en børnehave med dyrehold og har her prøvet at give sin glæde og viden om dyr videre til børnene.

 

Brian

Brian

Brian er født og opvokset på Brande Internat, og har altid været en del af arbejdslivet og stedet.

Han er vokset op med alle internatets dyr, og husets private hunde og katte.

Han har taget en uddannelse som tømrer, og har sit eget tømrerfirma, der primært har haft opgaver på Sjælland og Bornholm.

Nu har firmaet også opgaver i det jyske, og Brian er samtidig, igen, blevet en del af hverdagen på Brande Internat.

 

Helenaredg

Helena

Helena er under uddannelse til veterinær sygehjælper.

Hun interessere sig meget for adfærd hos dyrene, og for plejen af syge eller skadede dyr.

Helena har tidligere gået på teknisk gymnasium, og har passet dyr for andre i fritiden, weekender og ferier.

Hun har huskyen Nova og to søde katte.

Helena er vokset op med hunde, katte, jordegern, marsvin, kanin og fisk, så dyr har altid været en del af hendes liv, og det er dermed også et naturligt valg for hende, at arbejde med dyr.

 

 

Josephine Gandrup 300 

Josephine

Josephine er opvokset på en landejendom med får, hunde, heste, kaniner, katte mm. Hun har også selv haft hund.

Hun har tidligere været medarbejder på en kvæggård, hvor hun sammen med resten af teamet, havde ansvaret for malkning af køerne, flere gange dagligt.

Josephine er uddannet Pædagog i år 2016, men har altid haft en lille dyrepasser drøm gemt i sig. Og søgte derfor ud til os.

Hun bor i Ejstrupholm sammen med sin søn, og deres kat, som kommer herfra Internatet.

Hun er arbejdsom og pligtopfyldende, samt ydmyg over for opgaverne. Hun er glad for at yde omsorg og nærvær, både til dyrene men også overfor kunderne. Hun går meget op i at give kunder og dyr den bedste service, så de føler sig veltilpas. 

 

 

 

Vinnie Jessen 300

 Winnie

Winnie er uddannet sygeplejerske, og har en bred erfaring indenfor forskellige områder.

Denne erfaring og viden kan hun nu bruge i sin hverdag som dyrepasser hos Brande internat.

Winnie er fra lokalområdet, og er kommet på Brande internat gennem flere år, som plejefamilie for katte. Hun har også sine to katte herfra Internatet.

Som barn voksede Winnie op med både hunde, kaniner og høns, og har altid haft stor glæde af omgangen med dyrene, da de er enormt livsbekræftende.

I familiens hjem findes to internat katte, en hund, mand og 3 børn. Fritiden bruger Winnie b.la. med familien, og med sin hest. 

 

 Sarah Agerholm Jensen redig.2

Sarah

Sarah er opvokset på et nedlagt landbrug hvor der var hunde og katte. Hun brugte især tid på at vænne, de killinger der blev født på stedet, til mennesker, og finde nye hjem til dem. Sarah har brugt meget af sin fritid med heste, både som spring- og dressur rytter.

Sarah har arbejdet i restaurationsbranchen i mange år, både som værtinde og som leder.

Hun og kæresten drømmer om at flytte på et nedlagt landbrug, hvor der er plads til forskellige dyr som høns, får og heste. Og med kæmpe køkkenhave så hun kan blive selvforsynende.

Sarah har nu to katte der hedder Pjevs og Ernst, begge hentet på Brande internat tidligere. Hun har også en unghund , en eurasier, der hedder Gin Moon, som hun håber på sigt, kan blive hendes følgesvend når hun er afsted på mountainbike og ude at løbe.

Sarah er også en del af plejefamiliegruppen, da hun allerede har taget en killing i pleje.

 

 Bodil Hjersing redg 3

Bodil

Bodil er 45 år og bor på en gård sammen med sin mand og deres 3 børn på 17, 14 og 10 år.

Hun er opvokset i byen, men siden hun mødte sin mand, der er landmand, har hun boet på landet og haft med dyr at gøre.

På gården holder de økologiske grise. De har også får der afgræsser i deres skov. Selvfølgelig er der ansat katte på gården til at holde mus og rotter nede.

Familien har også en labrador, Futte, som er med i alt hvad familien foretager sig.

I sin fritid dyrker hun motions gymnastik i den lokale forening.

Bodil er for 20 år siden blevet uddannet sygeplejeske. Nu var det tid til at der skulle ske noget andet, men hun havde stadig et ønske om at det skulle være noget med at drage omsorg, og derfor er hun nu ansat på Brande Internat

 

 

Anne-veterinær-sygeplejerske-brande-hundepension-og- kattepension

Anne

Anne er udannet Sygeplejerske og mentor. Hun arbejder som dyrepasser på Mosegaarden. Hun er opvokset med hunde, katte og kaniner, og brugt sin fritid i naturen og blandt dyrene. Hun har bl.a. gået på hundeskole med de hunde familien har haft. 

Hun har altid haft stor kærlighed til dyr, og ønsket at arbejde med dyr i sit voksenliv. Hun har bl.a. arbejdet på en vildpleje station under Dyrenes Beskyttelse, som hun stadig har kontakt til og hjælper i sin fritid. Hun og hendes familie har 2 hunde.

 

Katrine Secherredg2

Katrine

Katrine er 16 år, og bor hjemme sammen med sine forældre og to søskende. I sin fritid rider hun og er meget glad for heste. Katrine har tidligere haft hamster og kaniner, men nu har hun en hund og en kat. Til dagligt går Katrine på STX .

Nina Raubjergredg

Nina

Nina bor sammen med sine forældre og to brødre, samt deres dejlige golden retriver.

Nina arbejder herude i sin fritid og ellers bruger hun gerne ferier og weekender på, at være dyrepasser for naboer og andre, der skal have passet deres dyr mens de selv er væk hjemmefra.

  

Emily

Emily har arbejdet på Mosegaarden, siden hun var 14 år gammel. Hun har været et år i USA, men er nu tilbage og går på Ikast-Brande gymnasium. I fritiden kan hun lide at løbe, og går meget op i naturen. Hun har både jagttegn, og interesserer sig meget for planter og dyr. Hun bor hos sine forældre, på en lystejendom tæt på Mosegaarden, og er opvokset med dyr. Lige nu har de bl.a. hund, katte, høns, køer og hest, som gør hverdagen ekstra god.

 

Kristine

Kristine har været et år i USA, men er nu tilbage i Danmark hvor hun går på Herningsholm. Hun har arbejdet på Mosegaarden siden hun var 14, hvor hun har nydt at arbejde med dyr og hjælpe til.

Hun bor på landet tæt på Mosegaarden hos sine forældre, og har både hund og katte.

 

Laura

Laura

Laura arbejder som ungarbejder på Mosegaardens hunde- og kattepension og dyreinternat. Hun er vokset op med flere forskellige dyr i hjemmet. Der har altid været hunde i hjemmet, samt fisk og fugle. Der har førhen også været både kat, marsvin, kanin og hamstre. Laura bor i Uhre med sine forældre og sine 2 Jack russell terriere, Speedy og Diego. Derudover har hun også overtaget 2 fugle fra internatet af. Som barn har hun været meget interesseret for ridning, og har også selv gået til det på en privat gård. Hun har altid haft et stort dyrehjerte til alle slags dyr. Til daglig går hun på HHX i Ikast.

 

Anne Sofie 200

Ann-Sofie

Hun bor i Blåhøj sammen med sine forældre, sine søskende, sin hund (amerikanske cocker spaniel) og har 2 heste. Hun klipper, vasker, børster og plejer selv sin hund med masser af kærlighed og omsorg til ham.

Ann-Sofie har arbejdet på Mosegaarden som ungmedarbejder siden 2017 og er nu en nyudklækket International Baccalaureate student, 2021, som har sagt ja til at være vores faste afløser i sit sabbatår.

Ann-Sofie er opvokset med ungheste, hunde, høns, hamster, akvariefisk, kanin og chinchilla. Hun er en aktiv rytter, og går meget op i horsemanship, western ridning og hestevognskørsel. Hun bruger det meste af sin fritid på hestene og at hjælpe til på Mosegaarden. Hun er grundig, ansvarsfuld, altid klar på at lære nyt og drømmer om at uddanne sig som en ambitiøs dyrlæge.

 

Michelle Nielsen redg

Michelle

Michelle går på Kirstine Sellingman skolen inde i Vejle. Michelle er vokset op på en gård, og er vant til at omgås mange forskellige dyr. Hun har selv en hund og en hest, og har tidligere haft katte. Michelle har før arbejdet på en mindre hundepension. Fritiden bruger hun en del på sin hest, da hun er aktiv stævnerytter, og starter spring stævner.

 

 BILLEDE MANGLER

Laura

Laura har arbejdet som ungarbejdere i et års tid nu. Hun er nu under uddannelse som Landmand og arbejder på en svinefarm. Hun har hele sit liv haft dyr, såsom hund, hest, hamster og kaniner. Lige nu har hun en sød chihuahua blanding.

 

 

 

 Sofie redg200

Sofie

Sofie arbejder som ungarbejder og er en sød, venlig og arbejdsom pige. Hun har som yngre haft en mellemstor hund der hed Bølle, samt trænet med en hund hos sin moster, efter at hunden havde haft en hjerneblødning. Nu træner hun bla tricks og rundering, med mosterens boxer. Sofie har altid været meget glad for samvær med dyr, og har også kommet på 4H gården.

Sofie er også rigtig glad for gymnastik, og hun går på områdets junior hold, samt er hjælpetræner i den lokale gymnastisk forening.

Drømmen for fremtiden er at blive flyveleder ved forsvaret, og vejen dertil er allerede planlagt.

 

maria-ung-fritidsarbejder-hundelufterpå brande-hundepension-katteklapper-på-brande-katteinternat

Maria

Hun har arbejdet på Mosegaarden siden hun var 14 år. Hun er nu igang med landbrugsuddannelsen og arbejder med kvæg. Maria har araer,, skildpadder, hunde, katte og heste.

 

 veronika afloeser og hundelufter katteklapper brande hundepension og kattepension

Veronika

Hun har arbejdet på Mosegaarden siden hun var 14 år. Hun læser nu til jurist, og afløser i det omfang hendes studier tillader det.

 

Faste voksne afløsere:

Kamilla-Karlsen-hundepension-Brande

Kamilla

Kamilla er dyrepasser på Mosegaarden, og datter af huset og har været en del af ”livet på Mosegård” siden hun blev født.

Kamilla har fungeret som dyrepasser på lige fod med de andre voksne, samt som leder og periodisk stedfortræder for Kent og Birgit. 

Hun er nu flyttet hjemmefra Brande Hundepension, og har sammen med kærsten fået sit eget lille husmands sted. Med husmandsstedet fulgte to søde katte, og de har nu også bordercollien Bella. Hun er nu færdiguddannet som lærer, så hun hjælper til med at passe dyrene  i de weekends, ferie- og helligdagsperioder, hun kan.

 

Isabella 2018 200

Isabella     

Hun har har bejdet på Mosegården siden hun var 14 år. Hun læser nu til arkæolog, og er afløser i det omfang hendes studier tillader det.

 

steffanie

Steffanie

Hun har arbejdet på Mosegaarden siden hun var 14 år.Hun læser nu til dyrlæge, og er afløser i det omfang hendes studier tillader der.

 

thit

Thit

Hun har været ansat på Mosegaarden siden hun var 14 år. Hun er ved at finde ud af hvad hun videre skal, og udforsker verden. Hun er afløser i det omfang hun har mulighed for det.

 

lotte med hund 2

Lotte

Lotte er uddannet socialpædagog.Hun arbejder som dyrepasser på Mosegaarden. Hun bor på en nedlagt landejendom sammen med sin kæreste. De har en kleine münsterlænder.

mere tekst kommer

 

Britt til ansatte side
 Britt

Britt er vokset op med marsvin, kaniner, chinchillaer, fugle, hunde og katte og er generelt glad for alle dyr. Hun er 19 år og bor hos sine forældre og deres hund. 

Britt vil gerne arbejde med dyr og er ved at finde ud af på hvilken måde det skal være. 

Britt har bestået grunduddannelsen til landmand, og været ude i praktik hvor hun arbejdede med grise. 

Britt har været i praktik her hos os på Brande Internat,- det var hun meget glad for og vi blev glade for hende,- derfor har vi spurgt om hun ikke godt ville være vores faste afløser som medhjælper for den faste stab. Det ville Britt heldigvis gerne

 

 

Praktikanter:

Vi har ofte forskellige praktikanter fra de store klasser i folkeskolen, forskellige uddannelser omkring dyr, og fra det offentlige i arbejdsafklaring m.v..

Lige nu har vi i praktik:

 

camilla Andersen200

Camilla Andersen

Praktikant

Camilla er en meget sød og godhjertet pige. Hun er i praktik for at finde ud af hvor mange timer hun kan arbejde, da hun har nogle problematikker hun kæmper med.

Camilla har ikke ønsket sit ansigt på foto, så derfor får i hendes smukt dekorede arm med en kanin.

Camilla er opvokset i byen, og har haft kanin og egen hest. Nu

bor hun med kæresten og hans datter, samt deres old english bulldog Triton. Triton går hun til hundetræning med.

Hun er så heldig at hun låner en hest, Nitus, som hun passer og rider på

 

 

Jane redg200

Jane

Praktikant

Jane er i praktik på Brande Internat Det er hun, fordi hun altid har drømt om at arbejde sådan et sted som her, hvor man kan få lov at hjælpe dyr.

Hun er opmærksom og rigtig dygtig til at hjælpe til, hvor behovet er størst - f.eks. at kæle med kaninerne, hygge omkring en lille kat, som trænger til det eller gå tur sammen med et par vovsere som bor sammen og kender hinanden sammen med en medarbejde.

Hun er Dyreelsker med stor D og har været omgivet af dyr stort set hele sit liv. Tidligere var det hund, katte og egen hest, men nu bor hun sammen med sit lille hamster Dexter, sine fire søde kaniner Mulle, Ninus, Mr. Grå og Sorte og deres unger. Desuden har Jane otte smukke, hvide latterduer, som hun er meget glad for og tre høns som lægger dejlige æg.

Copyright 2012. QualityJoomlaTemplates. Hundeogkattepension.dk