Medarbejdere på Mosegaardens hunde- og kattepension, Brande Dyreinternat for Dyrenes Beskyttelse


 

kent-og-birgit-karlsen-ejere-af brande-hundepension-brande-internat 

Indehavere og  ansvarshavende: Birgit og Kent Karlsen. 

Kent er oprindelig håndværker og mureruddannet. Kent har boet og levet sit liv med Mosegaardens Hunde- og Kattepension, Brande Dyreinternat for Dyrenes Beskyttelse Sønderkærvej 11 Uhre, 7330 Brande siden starten i 1986.

Birgit er oprindelig sygeplejerske og sundhedsplejerske. Birgit har ligeledes boet og levet sit liv på Mosegaardens Hunde- og Kattepension, Brande Dyreinternat for Dyrenes Beskyttelses Internat i Brande siden 1986.

læs evt mere under vores historie.

 

Dyrlæger i vores dyrlægeklinik

Dyrlægerne Helene O. Bech og Palle Bech

De har siden april 2013 været ansat  til at have deres faste gang iblandt os på Mosegaardens dyrlægeklinik - En  betryggelse for dyreejer og os. Samtidig varetager de dyrlægeopgaverne, vi har som Brande Internat for Dyrenes Beskyttelse og selvfølgelig også såfremt en af vores pensionsdyr måtte have behov, med mindre ejer ønsker at vi bruger egen dyrlæge i  en sådanne situiation ( heldigvist yderst sjældent).

De er desuden indehaverne af Klovborg Dyrlægeklinik.

Palle-Bech-dyrlæge-Brande-internats-dyrlægeklinik-indehaver-klovborg-dyrelægeklinikhelene-outrup-bech-dyrlaege-brande-hundepension-og-dyreinternat

 

Fælles for alle på Mosegaardens Hunde- og Kattepension, Brande Dyreinternat for Dyrenes Beskyttelse er, at alle regelmæssigt og fortløbende deltager i relevante undervisningsforløb og kurser bl.a. i Dyrenes Beskyttelses regi omhandlende dyreadfærd og dyrevelfærd, motivation og drivkraft, stimulation og aktivering, racer og dyrearters forskellighed, symptomer og sygdomme, forebyggelse og behandling, samt kurser på Hansenberg om adfærdsbiologi hos hund og kat, samt klinisk etologi.

I kraft af, at vi er denne faste gruppe voksne lykkes det for os, at have åbent for hunde, katte og familiedyr som har brug for et ferieophold på Brande dyrepension 365 dage om året. Ikke mindre væsentligt bevirker det, at vi har døgnbemanding på  Mosegaarden, idet det faste personale flytter ind i privaten hvis Birgit og Kent drager hjemmefra, til møder, skal på kurser eller holder ferie.


Brian

Brian

Fastansat og stedfortræder

Brian er født og opvokset på Brande Internat, og har altid været en del af arbejdslivet og stedet.

Han er vokset op med alle internatets dyr, og husets private hunde og katte.

Han har taget en uddannelse som tømrer, og har sit eget tømrerfirma, der primært har haft opgaver på Sjælland og Bornholm.

Nu har firmaet også opgaver i det jyske, og Brian er samtidig, igen, blevet en del af hverdagen på Brande Internat. Han uddannet Dyrepasser her hos os, og er adfærdsvejleder og mentor.

Brian er altid smilende, og elsker nye udfordringer.

 

 
Mette

Mette


Fastansat


Mette er opvosket her i Brande, og bor sammen med hendes mand og to drenge. Når du ringer herud, så er det blandt andet Mette I får i røret, da hun er fastansat på kontoret.

Mette er opvokset med kat og kanin, og elsker, når de lidt forsigtige dyr kommer på besøg på kontoret, for at få lidt ekstra omsorg.

De dagelige arbejdsopgaver er at hjælpe jer på telefonen, sende plejekillinger ud i pleje, booke pensionsdyrs ferieophold her og bestilling af medicin i samarbejde med vores dyrlæger.


Lone

 
Lone

Fastansat


Lone har boet det meste af hendes liv her i Brande. Hun bor sammen med hendes mand, og deres 3 piger er fløjet fra reden.

Lone er opvokset med hund, kat og undulater, og har fra barnsben hjulpet skadet dyr sammen med hendes mor. I dag har hun selv to katte og en hund, som er adopteret herfra Brande Internat. Derudover har hun af flere omgange haft killinger med hjemme i pleje.

Til dagligt er hun ansat på kontoret, hvor hun hjælper jer på telefonen, sender plejekillinger ud i pleje, booker ferieophold til de dyr, der skal i pensioin her, og står også for SoMe.

Lone er uddannet Familiedyrvejsleder og Mentor.


 Gitte-dyrepasser-brande-hundepension-midtjylland-med-dansk-svensk-gaardhunden-king

Gitte

Fastansat


Gitte er opvokset på et lille landbrug på Fyn, og har i hele sin opvækst haft køer, griser, heste, høns hunde og katte.

Gitte bor sammen med hendes mand, og de har både hund, kat og flere store udendørs voliere med undulater, høns og påfugle.

Til dagligt arbjeder Gitte ved hundene og kattene, tager imod dyr der kommer ind med blandt andet vores vagtcentral 1812, og formidler dyr. Hun er altid smilende og en rigtig god kollega. Hun har et stort omsorgsgen for både dyr og mennesker.
 
Gitte er uddannet familiedyrsvejleder og mentor, og arbejder som dyrepasser.


Bettina

Bettina

Fastansat

Der har altid været dyr i Bettinas liv: Som barn og ung havde hun bl.a. kaniner, undulater, katte, hunde, ørkenrotter, marsvin og chinchillaer.

I dag bor Bettina sammen med hende mand, og de har både heste, hunde, katte og chinchilaer og går til lydighedstræning, og agility og dog parkour med hendes to hunde.

Bettina er altid smiliende og glad, og brænder for at hjælpe dyr.

Bettina er uddannet familiedyrsvejleder, mentor og adfærdsvejleder, og er ansat som dyrepasser og hjælper os med ad hoc opgaver på kontoret.

 

Maria S redg

Maria

Fastansat

Maria er uddannet dyrepasser. Hun har tidligere arbejdet i Jyllands Park Zoo, hvor en af hendes opgaver var at træne og speake omkring søbjørnene. 

Igennem sit arbejde som dyrepasser har hun også fået en del viden og erfaring indenfor forskellige dyrearter. 

Hjemme hos Maria bor hun og hendes to katte, som begge kommer fra Brande Internat. 
Der har altid været dyr i Marias liv: Som barn og ung er hun vokset op med hund og kat i hjemmet og har på ferier hos familien også fået lov at ride en del. 

Fritiden bruger hun gerne med familie og venner og gerne i kombination med en tur på golfbanen. Her har hun brugt meget af sin tid og har i mange år spillet med på klubbens elitehold. 

Maria har taget den praktiske del af sin uddannelse til dyrepasser i både Spanien, England og Holland. 

Maria har også arbejdet i en børnehave med dyrehold og har her prøvet at give sin glæde og viden om dyr videre til børnene.

Fabiënne

Fastansat

Fabiënne er en meget smilende og godhjertet pige, som vi er så heldige at have som fastansat, i vores team på Brande Internat.

Fabiënne kommer oprindeligt fra Holland. I Holland er hun vokset op som barn, med masser af dyr og har altid haft en god kemi med forskellige dyrearter.

I august 2017 flyttede hun, sammen med sin mand og sine 3 børn til Danmark. Hun bor nu på en gård, nær Brande med mælkekøer, heste, hunde, katte og kaniner, som hun altid har ønsket sig. 

Fabiënne har en bred uddannelse med dyr. Hun har en generel grunduddannelse indenfor dyr, men også en videre uddannelse med heste & management. 

I 2019 startede Fabiënne sin egen virksomhed Friesians Farm. Her avler hun bla. frieser heste og træner/underviser i både ridning og det at skulle køre med vogn. 

Ved siden af ovenstående job, arbejder hun som fastansat dyrepasser på Brande Internat. Kombinationen af forskellige arbejdsopgaver med dyr, kundekontakt og håndtering af mange sager gør hende glad.
Fabiënne er arbejdsom, dygtig og meget omhyggelig i sine arbejdsopgaver.

 

Susanne

Fastansat

Susanne er en meget smilende, optimistisk og omgængelig kvinde, som vi er så heldige, at have i teamet på Brande Internat.

Susanne bor på en gård nær Brande, sammen med sin mand, datter, svigersøn og børnebørn. De bor således 3 ganerationer sammen.
På gården bruger Susanne meget tid med de udendørs opgaver, både med pasning af gårdens dyr, såsom skotske højlandskvæg, 2 pensionerede heste, hunde og katte, men også vedligehold og pasning af marker.

Susanne er opvokset blandt dyr. Hun har som barn haft kaniner, katte, hunde og kaniner. Der har på intet tidspunkt i hendes liv, været perioder hvor hun ikke har haft hund. 

Susanne er oprindeligt uddannet pædagog og har haft en ledende pædagogstilling. Susanne har altid haft en stor interesse inden for dyr og elsket at bruge en masse tid, sammen med dyr. Vi har glæden af Susannes erfaring og hendes rolige væsen overfor dyrene på Brande Internat, da Susanne er fastansat dyrepasser.

I fritiden er hun aktiv i Danmarks civile Hundeførerforening. Susanne er uddannet instruktør og er nu instruktør for et konkurrencehold. Hun har også erfaring med begynder og hvalpehold. Derudover er hun dommer i DcH programmet. Susanne er også formand, for kredsens dommerudvalg og uddanner nye dommere.

Susanne er meget arbejdsom og god til at bevare overblikket i travle og pressede perioder.

 

Vinnie Jessen 300

Winnie

Fastansat


Winnie er uddannet sygeplejerske, og har en bred erfaring indenfor forskellige områder.

Denne erfaring og viden kan hun nu bruge i sin hverdag som dyrepasser hos Brande internat.

Winnie er fra lokalområdet, og er kommet på Brande internat gennem flere år, som plejefamilie for katte. Hun har også sine to katte herfra Internatet.

Som barn voksede Winnie op med både hunde, kaniner og høns, og har altid haft stor glæde af omgangen med dyrene, da de er enormt livsbekræftende.

I familiens hjem findes to internat katte, en hund, mand og 3 børn. Fritiden bruger Winnie b.la. med familien, og med sin hest. 

 

 Sarah Agerholm Jensen redig.2

Sarah

Fastansat

Sarah er opvokset på et nedlagt landbrug hvor der var hunde og katte. Hun brugte især tid på at vænne, de killinger der blev født på stedet, til mennesker, og finde nye hjem til dem. Sarah har brugt meget af sin fritid med heste, både som spring- og dressur rytter.

Sarah har arbejdet i restaurationsbranchen i mange år, både som værtinde og som leder.

Hun og kæresten drømmer om at flytte på et nedlagt landbrug, hvor der er plads til forskellige dyr som høns, får og heste. Og med kæmpe køkkenhave så hun kan blive selvforsynende.

Sarah har nu to katte der hedder Pjevs og Ernst, begge hentet på Brande internat tidligere. Hun har også en unghund , en eurasier, der hedder Gin Moon, som hun håber på sigt, kan blive hendes følgesvend når hun er afsted på mountainbike og ude at løbe.

Sarah er også en del af plejefamiliegruppen, da hun allerede har taget en killing i pleje.


 Jane lille

Jane

Fastansat


Jane er en utrolig smilende og omsorgsfuld pige, som vi er heldige med at have på vores faste team på Brande Internat.

Hun er opvokset på landet, sammen med utallige mange dyr af den ene eller anden art. Hun har igennem livet stiftet bekendtskab med, alt fra mejerist til soldat og hun siger, at det at arbejde for Dyrenes Beskyttelse gør hende stolt, og hun sætter en ære i at hjælpe dyr i nød.
Jane er god til alle slags dyr, alt fra heste, katte, hunde og gnavere, men hendes hjerte brænder for fugle i alle afskygninger.

Privat har Jane stuefugle og 4 volierer fyldt med forskellige typer af høns, duer og parakitter.

 


Maiken ny

Maiken

Fastansat

Maiken er en super skøn pige, der startede med at hjælpe os som frivillig, når vi havde katte, der skulle ud i pleje. Hun har været frivillig i knap 6 år, og har hjulpet os med både voksne katte, killinger, flaskekillinger og katte der skulle socialiseres. Nu er hun blevet en del af vores faste team.

Maiken bor på en lille nedlagt landejendom sammen med sine hunde, katte, hamster, marsvin, kaniner og ænder.

Hun er egentlig uddannet salgsassistent, men har igennem flere år arbejdet som pædagogmedhjælper i både børnehave og SFO.

Maiken har altid elsket dyr - og så som hun siger, så har hun nu fået verdens bedste job, hvor hun arbejder med det hun elsker allermest, nemlig dyr - og det med, at man kan gøre en forskel for dem.

 

Stinne

Stinne

Fastansat

Stinne har færdiggjort sin gymnasielle uddannelse og holder nu sabbatår hos Brande internat.

Stinne er oprindeligt fra Brande og var ungarbejder på Brande internat, da hun gik i folkeskolen. Hun flyttede efterfølgende til Vejle i 3 år, for at gå på gymnasiet, hvor hun boede med sin mor, søster og 2 katte.

Efter gymnasiet er Stinne flyttet til sin far, hvor hun bor nu, og er kommet tætter på Brande Internat, så hun igen kan arbejde med det hun elsker, nemlig dyrene. Stinne er en utrolig smilende og imødekommende dyrepasser, som sætter en ære i sit arbejde.

Stinne drømmer om at rejse rundt i verden, som frivillig, i hendes følgende sabbat år. Her skal der også være fokus på dyr, hvor hun planlægger at rejse til Amazonas, for at hjælpe med at beskytte truet dyrearter, på et jungleprojekt.

 

Katrine Secherredg2

Katrine

Ungarbejder

Katrine bor hjemme sammen med sine forældre og to søskende. I sin fritid rider hun og er meget glad for heste. Katrine har tidligere haft hamster og kaniner, men nu har hun en hund og en kat. Til dagligt går Katrine på STX .


Camilla B lille

Camilla

Ungarbejder

Camilla går i 9 klasse og bor sammen med hendes mor, far og storebror. De har en hund og en kanin.

Camilla kan virkelig godt lide at arbejde på Brande Dyreinternat, fordi man har et godt fællesskab og lærer nogle gode ting om dyrene. Hun er god til at give dyrene omsorg og hjælper os med praktiske gøremål, så dyrene har det godt.Emilie

Emilie

Ungarbejder

Emilie går i 9 klasse og bor på en mindre går sammen med hendes forældre og søster. De har tre katte og en hest.

Emilie arbejder på Brande internat fordi hun godt kan lide arbejdsforholdene og alle de dyr man møder og passer. Hun er god til at give omsorg til de dyr, hun arbejder med, og hjælper os med det praktiske, så dyrene har de bedste forhold.

 

Emily

Ungarbjeder

Emily har arbejdet på Mosegaarden, siden hun var 14 år gammel. Hun har været et år i USA, men er nu tilbage og går på Ikast-Brande gymnasium. I fritiden kan hun lide at løbe, og går meget op i naturen. Hun har både jagttegn, og interesserer sig meget for planter og dyr. Hun bor hos sine forældre, på en lystejendom tæt på Mosegaarden, og er opvokset med dyr. Lige nu har de bl.a. hund, katte, høns, køer og hest, som gør hverdagen ekstra god.

 

Kristine

Ungarbejder


Kristine har været et år i USA, men er nu tilbage i Danmark hvor hun går på Herningsholm. Hun har arbejdet på Mosegaarden siden hun var 14, hvor hun har nydt at arbejde med dyr og hjælpe til.

Hun bor på landet tæt på Mosegaarden hos sine forældre, og har både hund og katte.

 

Michelle Nielsen redg

Michelle

Ungarbejder


Michelle går på Kirstine Sellingman skolen inde i Vejle. Michelle er vokset op på en gård, og er vant til at omgås mange forskellige dyr. Hun har selv en hund og en hest, og har tidligere haft katte. Michelle har før arbejdet på en mindre hundepension. Fritiden bruger hun en del på sin hest, da hun er aktiv stævnerytter, og starter spring stævner.

Faste voksne afløsere:

Anne-veterinær-sygeplejerske-brande-hundepension-og- kattepension

Anne

Fast afløser

Anne er udannet Sygeplejerske og mentor. Hun arbejder som dyrepasser på Mosegaarden. Hun er opvokset med hunde, katte og kaniner, og brugt sin fritid i naturen og blandt dyrene. Hun har bl.a. gået på hundeskole med de hunde familien har haft. 

Hun har altid haft stor kærlighed til dyr, og ønsket at arbejde med dyr i sit voksenliv. Hun har bl.a. arbejdet på en vildpleje station under Dyrenes Beskyttelse, som hun stadig har kontakt til og hjælper i sin fritid. Hun og hendes familie har 2 hunde.

 

 

Kamilla-Karlsen-hundepension-Brande

Kamilla

Fast afløser

Kamilla er dyrepasser på Mosegaarden, og datter af huset og har været en del af ”livet på Mosegård” siden hun blev født.

Kamilla har fungeret som dyrepasser på lige fod med de andre voksne, samt som leder og periodisk stedfortræder for Kent og Birgit. 

Hun er nu flyttet hjemmefra Brande Hundepension, og har sammen med kærsten fået sit eget lille husmands sted. Med husmandsstedet fulgte to søde katte, og de har nu også bordercollien Bella. Hun er nu færdiguddannet som lærer, så hun hjælper til med at passe dyrene  i de weekends, ferie- og helligdagsperioder, hun kan.

 

Isabella 2018 200

Isabella     

Fast afløser

Hun har har bejdet på Mosegården siden hun var 14 år. Hun læser nu til arkæolog, og er afløser i det omfang hendes studier tillader det.

 

 

thit

Thit

Fast afløser

Hun har været ansat på Mosegaarden siden hun var 14 år. Hun er ved at finde ud af hvad hun videre skal, og udforsker verden. Hun er afløser i det omfang hun har mulighed for det.

 

lotte med hund 2

Lotte

Fast afløser

Lotte er uddannet socialpædagog.Hun arbejder som dyrepasser på Mosegaarden. Hun bor på en nedlagt landejendom sammen med sin kæreste. De har en kleine münsterlænder.

mere tekst kommer

 

Praktikanter:

Vi har ofte forskellige praktikanter fra de store klasser i folkeskolen, forskellige uddannelser omkring dyr, og fra det offentlige i arbejdsafklaring m.v..

Lige nu har vi i praktik:

 

 

Camilla

Praktikant

 

Camilla er en utrolig sød og godhjertet pige. Vi er så heldige at have hende i praktik her ved Brande Internat.

Camilla er fantastisk til rigtig mange ting, men hendes hjerte brænder meget for kaninerne her på Internatet. Derfor er kaninerne også blevet et af hendes ansvarsområder i dagligdagen. Hun har et stort overskud, og har derfor også haft flere kaniner med hjemme i pleje. Det har hovedsageligt været kaninmødre med killinger, som skulle have kærlighed, omsorg og ro til at udvikle sig indtil de har været gamle nok til at komme ud i nye familier. 

Camilla er opvokset i byen, og har haft kanin og egen hest.

I dag bor hun med sin kæreste og hendes bonusdatter, samt deres old english bulldog Triton. I fritiden går hun til hundetræning med Triton.

Nitus er en hest, som Camilla indimellem hjælper med at passe og sammen tager de på nogle skønne ture ud i naturen.

 

 Marianne

Marianne

Praktikant


Marianne er en glad, smilende og udadvendt pige, som vi er heldige at have i vores team på Brande Internat, som praktikant.

Hun er uddannet dyrepasser med speciale i zoologiske anlæg og har også et godt flair for alle de dyre vi har på Internatet.
Marianne er utrolig omhyggelig med alle sine arbejdsopgaver. Hun arberjder ofte med vores ganavere, fugle og katte på Internatet.

Marianne er altid omringet af dyr, både på jobbet og privat. Selv har hun en langhåret kat, Mana. Så sådan noget som pelspleje falder hende også ganske naturligt.


Rita

Rita

Frivillig


Rita er en af vores fantastiske frivillige, som kommer og giver en hånd med, når vi har brug for det.

Hun er pensioneret skolelære, og har siden barnsben altid elsket at hjælpe dyr, der var i nød. Hun kom ofte hjem fra skole med herreløse katte, der havde brug for hjælp. Den omsorg for dyr, der har brug for hjælp, har hun haft med sig alle dage.

Hun har igennem voksenlivet haft både katte og hunde, og vi har altid passet hendes dyr her på Mosegaardens hunde og kattepension, hvis de skulle på ferie.

Rita er glad for at bruge noget af hendes fritid og være en del af vores team, så vi sammen kan gøre en forskel for de dyr, vi får ind her på internatet.

 

Amanda

Frivillig

Amanda startede oprindeligt på Brande Internat, som plejemor for kattekillinger og er nu blevet en af vores fantastiske frivillige, som kommer og giver en hånd med, når vi har brug for hjælp.
Hun har et stort hjerte for dyr og hun elsker at hjælpe og gøre en forskel for de dyr, vi får ind på Internatet.

Amanda er uddannet indenfor tøjbranchen, men har lavet alt fra velgørenhed, besøgt børnehjem og hospitaler mm. i Asien, hvor hun har boet i 15 år. Her arbejdede hun bl.a. også med gadehunde, hvor hun hjalp med at fodre hundene og samle penge ind til diverse organisationer.

Amanda er opvokset med dyr, både hunde, katte, kaniner og marsvin. Pt. bor hun sammen med sin familie, nær Brande Internat og deres to hunde.

Amanda er altid imødekommende, glad og har et stort gå på mod overfor de opgaver, hun bliver sat overfor. Hun sætter en stor ære i, at hjælpe de firbenede væsner, der giver så meget til os mennesker. 

 

 

Maria

Frivillig

Maria er en af vores fantastiske frivillige, som kommer på Brande Internat og hjælper os når vi har brug for nogle ekstra hænder.

Maria har et stort hjerte for dyr og elsker at hjælpe og gøre en forskel for de dyr, som kommer ind på Internatet.
Udover at gøre en kæmpe forskel på Internatet, har hun også haft dyr i pleje i sit private hjem.

Maria har gået på landbrugsskole på linjen - Dyrepasser med heste i speciale. Efterfølgende har hun arbejdet 2,5 år i hestestald. Nu arbejder hun som online køkkenkonsulent.

Maria bor på en gård sammen med sin kæreste. De har sammen et dejligt sted med heste, både med opstaldning og tilridning. 

Maria er opvokset med dyr. De har under hendes opvækst altid haft en eller anden form for dyr - bl.a. hund, kat, hamster, fugle og kaniner.
Derfor har hun siden barns ben, haft et helt særligt og kærligt forhold til dyr.

Nu har hun, sammen med sin kæreste to dejlige Golden Retriever - begge omplacerings hunde. Den ene fra Brande Internatet. Derudover har de 5 katte, også alle rescue katte, både fra Brande Internat og andre steder, 2 små kælegrise og 5 heste. Hestene er hentet hjem fra Spanien. Til slut, men ikke mindst et lille akvarie med fisk. 

Det sidder meget dybt i Maria at kæmpe for dyrenes rettigheder og de gode vilkår. Hun kunne aldrig forestille sig et liv uden at have med dyr at gøre. Dyrene fylder alt i min hverdag og hun elsker alt ved det, hvilket vi er taknemmelige for at gøre brug af, her på Brande Internat.

 

 

 

 

 

 

 

Copyright 2012. QualityJoomlaTemplates. Hundeogkattepension.dk