Vores Historie

Mosegaardens Hundepension og Kattepension ligger på landet med "højt til loftet",  midt i hjertet af Jylland og er en dyrepension med:  

Egen hundeskov, 14 tønderland natur til lufteture, døgnovervågning og åbent 365 dage om året .

Rene, lune, trygge og sikre afdelinger med termostatstyret varme og ventilation samt individuelle rum til den enkelte pensionær med egen udgang

 Fagligt uddannet og praktisk erfarent, dygtigt og meget engageret medarbejderstab,

1

kattehygge-i kattevoliere-brande-kattepension-med-kent-og-birgit jylland-hundepension-brande-internat-for-dyrenes-beskyttelse-indehavere-familiedyrsvejledere-birgit-karlsen-kent-karlsen kent-og-birgit-karlsen-ejere-af brande-hundepension-brande-internat

Siden vi flyttede på landet i 1985, er der sket rigtig meget.

Før den tid boede vi i 7 år i et parcelhus i Brande, som Kent havde bygget til os. Vi havde nået at få to af vores 3 børn,- Kasper og Brian, og arbejdede henholdsvis som murer og sygeplejerske.

I fritiden var vi dybt involveret i DKK og gik på hundeudstillinger med vores gravhunde og havde bl.a. en, som blev dansk hundechampionat. Fritiden gik med hunde og med at vi hjalp til ved hundeprøver og hundeudstillinger. Kent var gravhundetrænerr i Gravhundeklubbens regi. Ind imellem havde vi et kuld gravhundehvalpe.

I perioder havde vi derfor 5-7 gravhunde løbende i have og hus. Nabokonen var dagplejemor og havde små børn, som skulle sove til middag, Dette harmonerede ikke så godt med vores små hunde, som ikke altid forstod, at de skulle være stille især i middagsstunden J

Vores store interesse for arbejdet med hundene, hundeudstillinger, hundeprøver, hundeavl m.v. og vores tiltagende ønsker om at komme på landet, meget gerne inden børnene skulle begynde i  skole, sammen med vores drøm om at gøre livet med hundene til en væsentlig del af vores eksistens bevirkede, at vi begyndte at kikke os om efter et egnet sted på landet.

Vi fandt vores nye hjem på Sønderkærvej 11, Brande efter længere tids søgen, dels fordi den ”passede med pengene”, lå tæt på landevej, langt fra naboer, havde bygninger, som kunne blive egnede til dyr og en lille god skole til børnene indenfor rimelig afstand. Ejendommen havde stået tom efter et ældre ægtepar i en periode og trængte til en meget kærlig hånd, så da det var Kent, som havde de håndværksmæssige evner, var der ikke så meget tvivl om, hvem der skulle lave det mest af arbejdet.

Vi startede med at modernisere stuehuset, hvor kun de nederste ca. 100 m² var lavet til en tidssvarende beboelse, i to etager.

Staldbygningerne stod som var dyrene lige trukket ud med hø, halm og andre efterladenskaber efterladt, rammerne lignede staldbygningerne fra filmen ”Pelle Eroberen”, hvis man skulle have set den, med de stadig bevarede hvælvingerne  i loftet, piksten på gulvene og trævægge imellem boksene. Der var så lavt til loft at vi ikke kunne gå oprejst.

Vi arbejdede på daværende tidspunkt på skift. Kent som murer og Birgit som hjemmesygeplejerske om aftenen hver anden uge. Efter at vi havde fået miljø- og byggegodkendelserne fra kommune, landzonetilladelser fra Amtet, samt tilladelserne fra veterinærmyndigheder og politi om at drive hundekennel og hundepension, tog det nogle måneder at gøre den første hundeafdeling velegnet til hundepension med 20 bokse, således var vi  klar til at modtage de første pensionærer til maj 1986.

De kommende år fortsatte vi med at arbejde på skift, således at der altid var nogen hjemme ved hundene i vores varetægt under deres ferieophold. Vi mente dengang (og mener stadig) at dette var en nødvendig forudsætning, hvis vi skulle have ansvaret for at drage omsorg for andre menneskers kæreste eje i deres fravær. Samtidig betød det jo at der altid var nogen hjemme ved vores egne hunde og børn, som i mellemtiden var blevet udvidet med en lillesøster Kamilla.

Vi havde en travl men rigtig dejlig tid og udvidede Mosegaardens hundepension gradvist med en afdeling ad gangen efterhånden som vi havde sparet penge op til dette.

brande-hundepension-og-dyreinternat-udvidder-sit-kattehotel-og-katteinternat-for-dyrenes-beskytelse rejsegilde-brande-kattepension-og-internat-for-dyrenes-beskyttelse vinter-nat-og-maaneskind-brande-hundepension brande-internat-for-dyrenes-beskyttelse-udvidder-kapaciteten-til-brande-kattepension hundepension-mosegaard-brande-internat-for-dyrenes-beskyttelse luftetid-på-brande-hundepension-egen-private-hundeskov-og-naturskønne-stier-med-hundedufte-og-hundeaktiviteter rejsegilde-brande-hundepension-internat-for-dyrenes-beskyttelse 

Efterhånden som folk lærte Mosegaardens hundepension og os at kende kunne vi begynde at fornemme, at vi ikke kunne blive ved med at få tiden til at slå til, så efter ca 5 år blev Kent ”hjemmearbejdende” på fuld tid. Samtidig indgik vi i et samarbejde med Politiet om at hente og passe områdets hittehunde. Vi tog kurser i at soignere, klippe og trimme hunde. Det var også i denne periode, vi lavede den første pensionsafdeling til katte, primært fordi en del af vores hundeejere også havde mis og derfor efterspurgte dette.

Selvom Kent kom hjem at gå og Birgit med tiden i kraft af at hun uddannede sig til sundhedsplejerske kom til at arbejde udenfor hjemmet på hverdage med friperioder, som passede som fod i hose med de perioder, der var mest travlt med de firbenedegæster i nu Mosegaardens Hunde- og Kattepension var tiden besat, så vi efterhånden havde måttet lægge hundeaktiviteterne med vores egne hunde, hundeudstillinger, hundeprøver, hundetræningsleder o.s.v. på hylden. Da vi var rigtig glade for vores virke herhjemme på Mosegaardens Hunde- og kattepension, men ikke kunne få tiden til at slå til og i øvrigt altid manglede plads til vores kendte dyreejeres og deres pensionærer f. eks om sommeren og i de øvrige ferieperioder tog vi en beslutning om, at  vi skulle have nogen til at hjælpe os og byggede den sidste hundefløj med 3 mindre hundeafsnit til i 1996.

Omkring samme tidspunkt var Dyrenes Beskyttelse på udkik efter et dyreinternat i området og et par repræsentanter dukkede en dag uanmeldt om for at bese Mosegaarden. Vi blev opfordret til at overveje at sende en ansøgning, hvilket vi efter lidt snakken frem og tilbage gjorde. I 1998 startede vi vores samarbejde med Dyrenes Beskyttelse som Brande Hundeinternat for Dyrenes Beskyttelse, siden er kattene kommet til og har betydet, at vi - som ellers troede, at vi var færdige med at bygge om og til - har bygget et ”kattehus” mere, for at kunne rumme alle de herreløse, egnede missere på vores internat indtil vi havde fundet nye, egnede familier til dem. Vi kan konstatere at jo mere vi har med katte at gøre, jo mere indtagende og dejlige dyr synes vi de er. Det er også i kraft af vores samarbejde med Dyrenes Beskyttelse, at Modsegaardens Hunde- og Kattepension/ Brande Internat for Dyrenes Beskyttelse er blevet godkendt som karantænestation for tolden bl.a. i Billund.

Med vore efterhånden store og stadig stigende erfaring fra vores arbejde med dyrene, kurser omkring hunde, katte og andre familiedyr m.v. er vores virke som familiedyrsrådgivere og -vejledere for mennesker omkring hund, kat og andre dyr,dyreadfærd og dyrevelfærd m.v. blevet endnu en spændende gren, som vi beskæftiger os rigtig meget med.

Som antydet føler vi selv, at vi altid har haft og har et rigt og spændende voksenliv, hvor privatliv, familieliv, fritidsliv og arbejdsliv er tæt vævet ind i hinanden og er uløseligt forbundet med hinanden. Vi har aldrig kedet os, ofte har det endda knebet med at få tiden til at slå til især til gøremål som familiebesøg, venner og ferier. Uanset har vi altid været dybt engageret og optagede af vores aktiviteter omkring dyrene og med at dygtiggøre os og efterhånden som det har kunnet bære, er Birgit også kommet hjem på fuldtid ( siden 2000). Vi har ansat dejlige  mennesker til at hjælpe og aflaste os, så vi kan få set lidt til familie, venner og komme på kurser og måske en smule på ferie nu og da J. PÅ nuværende tidspunkt er vi ud over os selv 4 voksne, meget engagerede mennesker, som alle holder utrolig meget af dyr og som har stor respekt for dyr og har været her i mellem 10 og 1 år.

Over tid har vi selv haft en del hunde, tiden medhunde udstillinger og frivilligt arbejde i DKK m.v. er lagt på hylden til fordel for ”Livet på Mosegaard” med pensionærer, en del af vores egne dyr har vi overtaget via Internatet, fælles for dem alle er, at de for os er rigtig dejlige og kærlige familiemedlemmer, for tiden har vi en hund og to katte, det er nemlig hvad vi føler vi har tid og overskud til at tage os af på en ordentlig måde. Når vi er en gang imellem i rolige perioder er væk på overnatning, kommer vores kæledyr i dyrepension hos os, hvilket de er meget begejstrede for og vores voksne stedfortræder flytter ind ofte sammen med sin familien og bor i privaten på Mosegaardens Hundepension og Kattepension, mens vi er ude at samle inspiration og fornyet energi.Vi har dog altid en telefon åben, så de kan få fat i os, hvis behovet skulle opstå,- det har vi det nemlig bedst med.. :-)

I 1998 holdt vi - lidt forsinket - 10 års jubilæum som Internat for Dyrenes Beskyttelse.. en fantastisk dag:

2007-brande-internat-for-dyrenes-beskyttelse-10-aars-jubilaeum 2007-internat-for dyrenes-beskyttelse-brande-10-aar hundepensionsindehaver-kent-karlsen-10-aars-jubilaeum-internat-for-dyrenes-beskyttelse internatsledere-og-ejere-birgity-og-kent-karlsen-10-aars-jubilaeum-for-dyrenes-beskyttelse

brande-internat-10-aars-jubiaeum-for dyrenes beskyttelse-2007 mosegaardens-hundepension-brande-internat-for-dyrenes-beskyttelse-10-aars-jubilaeum brande-internat-for-dyrenes-beskyttelse-2007-jubilaeum-10-aar brande-internat-for-dyrenes-beskyttelse-jubilaeum-2007

Alt i alt er det, synes vi selv, lykkedes os ganske godt over tid at gøre vores hobby til vores livsstil  og livsværk. Det har betydet fravalg og på nogle punkter mådehold og afsavn, men først og fremmest et rigt og spændende liv på Mosegaardens Hundepension og Kattepension, hvor vi har mødt rigtig, rigtig mange dejlige mennesker, og været sammen med  rigtig, rigtig mange dejlige firbenede.

25-aars-jubiaeum-2013-brande-hundepension-mosegaardens-kattepension 25-aars-jubiaeum-cirkus-mascot-med-internatshund-fra-brande-internat-for-dyrenes-beskyttelse 25-aars-jubilaeum-brande-hundepension-mosegaardens-kattepension

brande-hundepension-ejere-birgit-og-kent-karlsen-25-aars-jubilaeum-ed-cirkus-mascot cirkus-mascot-brande-hundepension-25-aars-jubilaeum-2013 mosegaardens-hundepension-brande-kattepension-25-aars-jubilaum-2013

Den 15. septemter 2012 fejrede vi vores 25 års jubilæum, ligeledes en stor og uforglemmelig dag,  

I sommeren 2014, måtte vi sige farvel til vores afholdte dyrepasser Thomas, som skulle til Kina sammen med sin kone Tina og deres 2 hunde, som de har overtaget fra Brande Internat for Dyrenes Beskyttelse. Det "fejrede vi med surpriceparty:

surpriceparty-for-thomas-kjoervel-dyrepasser-brande-hundepension-og-internat-for-dyrenes-beskyttelse surpriceparty-for-thomas-brande-dyrepension-og-internat 

Copyright 2012. QualityJoomlaTemplates. Hundeogkattepension.dk