Afhentning

Værd at vide, når dyreejer og feriehunden eller feriekatten skal genforening efter ferieeopholdet på Brande Dyrecenter "Mosegaard".


Hvad kan hundeejer med fordel være opmærksom på i forbindelse med afhentningen af feriehunden på Brande Hundepension og i den første tid efter hjemkomsten ?

hundesoignering-børstning-brande-dyrecenter

 hundehygge-på-bænk-i brande-hundepensions-lufteområde   

Mens den af os,der har ansvaret på Brande hundecenter henter ejers hund fra sin base, er det godt hvis  ejer venter på gårdspladsen,gerne på en af bænkene med god plads omkring sig til feriehundens gensynsglæde, hvor venlig og afdæmpet optræden hjælper hunden til at falde hurtigere til ro.... især , hvis hunden er lidt stor, kan det være en fordel at have langærmet og langbenet tøj på, som godt må blive nusset.

Der sker nemlig oftest det, at når feriehunden - i forbindelse med, at ejer afhenter den igen efter dens ferieophold på Brande Hundepension -bliver opmærksomme på, at dens ejer er her,  reagerer med stor overraskelse og stor glæde. Det kan således nogle gange synes som om, hunden har "glemt" alt det, den har lært om ”gode manerer”, fordi den har behov for at vise sin kådhed overfor ejer. Overstadigheden skal nok gå over igen  og er blot udtryk for hundens overraskelse ved gensynet og glæde over genforeningen.

Selvom feriehunden- og vi, som har haft ansvaret og omsorgen for den, mens den har været på  ferieophold  Brande hundecenter, har haft det rigtig godt, sjovt og hyggeligt sammen, må vi ofte erkende, at vi i denne  situation må nøjes med 2. pladsen i hundens opmærksomhed – alt andet ville, som vi ser det, da også være unaturligt.

Det hænder, at enkelte feriehunde lige skal have lov til at ”lugte” sine mennesker inden gensynsglæden melder sig, især første gang, den skal hjem fra hundeferie og specielt, hvis den ikke har hørt bilen eller de kæres stemmer - dette skyldes, at den har været ude på hundelufteture med os mange gange under sit ferieophold uden at møde sin ejer og at den ikke forventer at møde sin ejer nu, ikke har opdaget at ejer er kommet og  bliver overrasket..Det har intet med hundens befindende under dens ferieophold at gøre.

Nogle gange kan det være en forde,l blot at lade os hjælpe hunden ind i bilen, sig endelig til, så hjælper vi gerne med dette også..

Hundeejer skal have for øje, at hunden i den første tid efter hjemkomsten fra sit ferieophold ofte lige skal finde tilbage til sin vante dagligdag igen, ofte skal den lige rundt og undersøge tingene inde og ude og ønsker måske lidt ekstra samvær med sine mennesker efter adskillelsen og er mere rolig, sove måske også lidt mere i de første dage (lidt ligesom når vi mennesker efter en spændende ferie har brug for en ekstra feriedag til at hvile ud i, efter vi er kommet hjem). Dette skyldes at den har haft et aktivt,indholdsrigt og spændende hundeophold hos Birgit og Kent, og er mættet med indtryk, som lige skal fordøjes. ( kan med fordel sammenlignes med børnene, når de kommer hjem fra en spændende og aktiv lejrtur).

Ofte har hunden brugt sin stemme anderledes og mere end til dagligt derhjemme, hvorfor dens lyde kan vær lidt anderledes i en periode.. (svarende til når vi har være til selskab og har snakket og sunget mere end vi plejer)

Ligeledes har dens mave sikkert  vænnet sig til lidt anderledes mad under hundeferien i Brande Hundepension, vær derfor opmærksom på ikke at overfodre eller servere ekstra lækkerier til hunden den første tid efter hundens hjemkomst.. på den måde kan du som hundeejer bedst sikre, at hundens fordøjelse hurtigt vænner sig til den hjemlige forplejning igen og undgår at der opstår unødvendig mavebesvær..

læs evt også under "hundepension.."

læs evt også under "vi er gode til.."

læs evt også under "forebyggelse."

Ann-hundehygge-brande-hundecenter-luftetur brande-hundepension-birgit-hund-paa-ferie kamilla-birgit-luftetur-brande-hundepension

Hvad kan katteejer med fordel vær opmærksom på i forbindelse med afhentningen af feriekatten og i den første tid efter hjemkomsten fra Brande Kattepension ?

katteferie-brande-kattepension-kattehotel brande-kattepension-mosegaardens-dyrecenter-katteaktiviteter emilie-kattenussseri-i-kattevoliere-brande-kattepension birgit-kent-kattehygge-brande-kattepension

Det kan være en god ide, at lade os, som har varetaget omsorgen og ansvaret for katten i den periode, hvor den har været på sit katteferieophold på Mosegaardens Kattepension, tage sig af de opgaver, som katten måske ikke synes om: F.eks. at hjælpe den ind i sin katteransportkasse.

Når vi f.eks. følges over for at hente feriekatten i Kattepensionen og i den første tid efter hjemkomsten, reagerer katte ofte ved at blive ekstra kælne og kontaktsøgende for en tid, men det modsatte opleves også, hvor den kan  vise reserverthed og opføre sig som om den slet ikke bemærker ejer.. det går over igen.

Det kan være en god ide, at holde katten inden døre lidt tid efter kattens hjemkomst fra dets ferieophold på Brande Kattecenter.

læs evt også under katte i pension

 brande-kattepension-katteaktivitet-brande-internat kattevoliere-brande-internat-kattepension-mosegaard katteferie-brande-kattepension-og-internat

Copyright 2012. QualityJoomlaTemplates. Hundeogkattepension.dk